Lady Bloodfight

  • Svensk titel: Lady Bloodfight
  • Originaltitel: Lady Bloodfight
  • Speltid (min): 96
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-01-02
  • IMDb: Lady Bloodfight

Recension - Blu-ray/DVD

Runt om i världen blir kvinnliga fighters inbjudna till en hemlig – men ändå ökänd – tävling: kumite. En som inte fått en personlig inbjudan, men som blir utvald att slåss för en annan, är amerikanskan Jane. Hon har självmant rest till Asien för att leta upp arrangörerna till kumite, allt för att försöka få reda på vad som hände hennes pappa när han tävlade för flera år sedan och sedan försvann spårlöst.

Nu är det hennes tur att slåss för sin heder – och för sitt liv. Med lite tur överlever hon, och kanske får svaret på gåtan som gäckat henne under alla dessa år.

”Lady Bloodfight” är löst baserad på klassiska ”Bloodsport”, filmen som gjorde Jean-Claude van Damme till en världsstjärna. Jag är dock högst tveksam till att ”Lady Bloodfight” kommer ha samma effekt för huvudrollsinnehaverskan Amy Johnston, som förvisso gjort några småroller tidigare men som är mest känd för att ha gjort stunts i storfilmer som ”Iron Man 3”, ”Deadpool” och ”Suicide Squad”. Hon har tyvärr inte tillräckligt med karisma eller skådespelartalang, åtminstone inte att döma av hennes insats här.

Problemet är inte bara att samtliga skådespelare i ”Lady Bloodfight” är bleka och tämligen ointressant. Slåss kan de, men agera – icke. Utan några karaktärer man fastnar för blir filmen i sig snabbt tråkig, och kan du hålla fingrarna borta från din smartphone under tiden blir jag imponerad.

Nä, detta var inget vidare. Tyvärr måste jag säga, det hade kunnat bli hur bra som helst.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer