Jack Reacher: Never Go Back

  • Svensk titel: Jack Reacher: Never Go Back
  • Originaltitel: Jack Reacher: Never Go Back
  • Speltid (min): 118
  • Release (Bio): 2016-10-21
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-02-27
  • IMDb: Jack Reacher: Never Go Back

Recension - Blu-ray/DVD

Jack Reacher är tillbaka!

Efter att på distans bistått major Susan Turner med ett uppdrag beger sig Reacher till Washington för att träffa henne ansikte mot ansikte, och kanske till och med bjuda ut henne på den middag han hintat om per telefon. Men när han kommer fram möts han av beskedet att Turner arresterats, misstänkt för spionage.

Reacher söker upp hennes advokat, och får reda på att hon inte bara misstänks för spionage, utan även för att ha dödat två amerikanska soldater. Dessutom är Reacher själv på väg att bli åtalad av en kvinna, som påstår att han aldrig har betalat vårdnadskostnader för den dotter hon påstår sig ha med honom.

Nu måste Reacher både försöka rentvå major Turner och samtidigt ta reda på om han verkligen är pappa.

”Jack Reacher”-filmerna bygger på en serie böcker av Lee Childs. För ett par år sedan kom den första filmen, som jag faktiskt såg först för ett par veckor sedan. Jag blev positivt överraskad över hur tight den filmen var, och såg mycket fram emot uppföljaren. Precis som i den första filmen är det Tom Cruise som spelar titelrollen, och han får här sällskap av Cobie Smulders (”How I Met Your Mother”, ”Avengers”). Hon behöver verkligen inte skämmas för sig, hennes major Turner är en tuff kvinna med skinn på näsan som inte tänker ta skit från någon.

Liksom den första filmen är det massor av action och Cruise får än en gång visa att han både kan slåss och springa snyggt på film. Det är ändå något som saknas, och den här gången blir det inte lika tight. Man hade möjligtvis kunnat korta ner några av sidospåren för att få ett bättre flyt i filmen, men trots det är det en given trea av den starkare sorten i betyg. Absolut sevärd!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer