End of a Gun

  • Svensk titel: End of a Gun
  • Originaltitel: End of a Gun
  • Speltid (min): 87
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-05-08
  • Tagline: Where justice prevails.
  • IMDb: End of a Gun

Recension - Blu-ray/DVD

På väg hem från en utekväll stöter den förre detta DEA-agenten Decker på ett bråkande par. Han ber snällt mannen i fråga att sluta trakassera den unga damen han är med, men möts av ett jädra tjafsande och mothugg. Det slutar med att Decker skjuter ihjäl mannen och följer med den unga damen hem. Ni vet, som man gör i ett sådant läge.

Det visar sig senare att Decker i och med detta blir indragen i en knarkhärva. Mannen han sköt var en gangster, och den unga damen en strippa, som kanske inte alls är så oskyldig som hon verkar. När hon blir kidnappad tar Decker givetvis på sig ansvaret att rädda henne, fast oddsen verkar vara emot honom. Hur ska en man kunna ta sig an massor av gangsters? Just det ja, det är ju Steven Seagal…

”End of a Gun” är en trött actionfilm, nästan lika trött som Seagal varit under de senaste åren. Men något skiljer ändå denna film från det otal rullar han spelat in i Östeuropa det senaste decenniet, och det är det faktum att Seagal faktiskt ”slåss” själv i sina actionscener! Javisst, vi får här se hans klassiska aikidogrepp när han bryter armar och kastar runt folk – utan stuntman! Helt fantastiskt, och kanske något man inte vågade hoppas på att få se igen. Detta lilla faktum är dock det enda som räddar filmen från en etta i betyg, så det kan ni ju tänka på både en och två gånger innan ni bestämmer er för att se den.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer