Serpent

  • Svensk titel: Serpent
  • Originaltitel: Serpent
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-10-02
  • Tagline: En man. En kvinna. En orm.
  • IMDb: Serpent

Recension - Blu-ray/DVD

Adam och Gwynneth är ett udda par. Gwynneth arbetar inne i city, ett fräckt jobb som kräver fräcka kläder och fräck bil. Adam däremot är entomolog, och spenderar långa perioder ute i vildmarken och forskar på insekter. Men trots att de är skilda åt under dessa perioder älskar de varandra.

När Adam kommer hem för en stunds ledighet vill ha ta med sig Gwynneth ut på en tripp i naturen. Så de packar sina grejer och ger sig ut på äventyr. Där Adam känner sig som hemma har Gwynneth lite större problem att anpassa sig till ett betydligt enklare liv.

De slår läger i ett naturskönt område och allt är frid och fröjd. Åtminstone tills Gwynneth glömmer att stänga tältet ordentligt efter sig…

Mitt i natten vaknar de båda. De är inte längre ensamma i tältet. En svart mamba – världens farligaste orm – har gjort dem sällskap. Högst medveten om reptilens aggressivitet och dödliga gift måste nu Adam och Gwynneth göra allt de kan för att vara helt stilla och på något sätt få ut ormen ur tältet. Men när de tror att situationen inte kan bli värre, blir den just det…

”Serpent” är en sydafrikansk thriller utan några för mig kända namn i rollistan. Det ser jag enbart som ett plus, då jag inte blir distraherad av att känna igen skådespelarna från tidigare jobb. Det är en väldigt tät film, som till största delen bara har två personer och en plats i fokus. Jag kom på mig själv att tänka att detta skulle fungera riktigt bra som en teaterpjäs. Hur som helst, filmen är spännande och precis som med min gamla favorit ”Imse vimse spindel” kom jag på mig själv att lyfta upp fötterna från golvet väldigt tidigt.

Jag har svårt att säga på rak arm huruvida jag kommer att se om filmen eller inte. Även om jag gillade den skarpt misstänker jag att den kanske inte funkar lika bra vid en andra titt. Men spelar det egentligen någon roll, så länge den första titten var tillfredsställande?

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer