LEGO DC Super Hero Girls: Super-Villain High

  • Svensk titel: LEGO DC Super Hero Girls: Super-Villain High
  • Originaltitel: LEGO DC Super Hero Girls: Super-Villain High
  • Speltid (min): 78
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-05-28
  • IMDb: LEGO DC Super Hero Girls: Super-Villain High

Recension - Blu-ray/DVD

Det blir en extra nivå av drama när flera av eleverna på Super Hero High, närmare bestämt Harley Quinn, Poison Ivy, Catwoman och Cheetah, bestämmer sig för att hoppa av och istället börja på en ny skola som lockar med mer spännande ”lektioner”.

Besvikna över att förlora sina vänner bestämmer sig Wonder Woman, Supergirl och Batgirl att undersöka saken närmare, och de inser snart att den nya skolan håller på med en hel del fuffens och i själva verket utnyttjar sina nya elever för egen vinning.

Kan våra hjältar stoppa den nya skolan och samtidigt vinna tillbaka sina vänner?

”LEGO DC Super Hero Girls: Super-Villain High” – en titel som inte direkt rullar av tungan – är ännu en i raden av animerade LEGO-filmer som utspelar sig i DC Animated Universe. Till skillnad mot t ex ”LEGO DC Super Heroes: Flash” som vi tidigare recenserat här på Tellusfilm, är denna films estetik baserad på samma sorts figurer som ”LEGO Friends”. Som en gammal surgubbe som undertecknad tappas lite av LEGO-känslan, men det är inte filmens största problem. Det faktum att dialogen proppas full av små visdomsord och klyschiga fraser i tid och otid tar fokus från grundstoryn, det känns som att den berömda Vita hems-häxan (tack Villfarelser för denna underbara komposition!) har tagit sig in i filmens värld.

Min 10-åriga dotter gillade filmen, medan min 8-åriga dito inte var lika imponerad. Själv hade jag enormt svårt att behålla något som helst intresse av den redan efter femton minuter. Jag blev helt enkelt väldigt besviken, eftersom jag oftast brukar gilla LEGO-filmer.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer