Scooby-Doo! and the Gourmet Ghost

  • Svensk titel: Scooby-Doo! and the Gourmet Ghost
  • Originaltitel: Scooby-Doo! and the Gourmet Ghost
  • Speltid (min): 77
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-10-22
  • IMDb: Scooby-Doo! and the Gourmet Ghost

Recension - Blu-ray/DVD

Scooby-Doo och hans kompisar är tillbaka i ett nytt äventyr. Freds farbror, den världsberömde kocken Bobby Flay, ska öppna en toppmodern hotellresort, varifrån han även ska sända sina matlagningsprogram i sitt nya, högteknologiska kök.

Men när det Röda Spöket börjar härja runt på hotellet och skrämma bort både gäster och personal är det återigen upp till Fred, Daphne, Velma, Shaggy och Scooby-Doo att lösa mysteriet – och proppa i sig mat på vägen förstås.

Hanna-Barbera, eller rättare sagt Warner Bros som numera äger rättigheterna, fortsätter pumpa ut nya filmer med Scooby och hans polare. Men frågan är om de nu börjar lida av att prioritera kvantitet över kvalitet. ”Scooby-Doo! and the Gourmet Ghost” är nämligen betydligt sämre än de tidigare filmerna, och det känns som att filmskaparnas fantasi börjar tryta.

De fortsätter med sin gimmick att blanda in riktiga karaktärer i sin filmer, den här gången stjärnkocken Bobby Flay som spelar sig själv, likaså gör TV-kocken Giada De Laurentiis det samma. Filmnördar därute reagerar kanske på hennes efternamn och visst är det så att Giada är barnbarn till den legendariske filmproducenten Dino De Laurentiis. För oss svenskar är det också lite kul att vår egen kock Marcus Samuelsson också är med på ett hörn som sig själv.

Men tyvärr räcker det inte riktigt. Jag anser mig själv vara ett fan av Scooby-Doo (och har tjatat om det ett flertal gånger), men den här gången hade även jag svårt att hålla intresset uppe.

Och, återigen, varför ingen svensk text?!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer