Teen Titans Go! To the Movies

  • Svensk titel: Teen Titans Go! To the Movies
  • Originaltitel: Teen Titans Go! To the Movies
  • Speltid (min): 84
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-11-19
  • Tagline: The superhero movie to end all superhero movies. Hopefully.
  • IMDb: Teen Titans Go! To the Movies

Recension - Blu-ray/DVD

Robin och de andra i Teen Titans är lite bittra. De tycker själva att de gör ett kanonjobb med att fånga skurkar och vara hjältar rent allmänt, men det är något som saknas. Varför får de inga erbjudanden från Hollywood? Superman får ju filmer, Batman får filmer, Wonder Woman har fått en film och till och med Green Lantern har fått en film (fast den pratar vi inte om).

Fast beslutna att fixa ett filmkontrakt bestämmer sig Robin, Cyborg, Raven, Starfire och Beast Boy för att kontakta Jade Wilson, en berömd regissör som ligger bakom de flesta andra superhjältefilmer. Hon förklarar för dem att de behöver en ärkefiende för att kunna bli intressanta som filmmaterial, och utan en sådan är de ingenting.

Så var hittar man en ärkefiende? Som tur är dyker Slade upp…

Jag har sett reklam för TV-serien ”Teen Titans Go!” på Cartoon Network, men aldrig tittat på den. När jag fick denna spelfilm baserad på samma karaktärer tänkte jag att ”OK, nu blir det tramsigt…”

Oj så rätt jag hade. Det här är jättetramsigt. På ett positivt sätt! ”Teen Titans Go! To the Movies” är, åtminstone med engelska originalrösterna, fantastiskt rolig! Späckad med referenshumor och en cast som är helt underbar; vad sägs om Michael Bolton som sjungade tiger(!), eller varför inte det enkla faktum att vi ÄNTLIGEN får uppleva Nicolas Cage som Superman!!

Det är barnsligt, tramsigt, fånigt och skitkul från början till slut, något jag absolut inte var beredd på. En film som får mig att skratta så hjärtligt, och som placerar ett stort leende på mina läppar som sitter kvar i timtal efteråt kan inte få annat än en härlig, sprallig fyra i betyg.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer