Mermaid Down

  • Svensk titel: Mermaid Down
  • Originaltitel: Mermaid Down
  • Speltid (min): 91
  • Release (Streaming): 2021-03-01
  • Streamingplattform: Blockbuster
  • Tagline: They exist.
  • IMDb: Mermaid Down

Recension - Streaming

Två packade fiskare lyckas fånga en sjöjungfru i sina nät och inser att de kan tjäna storkovan på sin fångst. För att hon inte ska kunna smita stympar de henne genom att brutalt hugga av hennes fiskstjärt med en yxa. Men vad de inte anar är att de blivit iakttagna under akten. En skum hjärnskrynklare, som till vardags driver ett hem för psykiskt sjuka kvinnor, har sett vad de gjort och är minst lika sugen på pengarna och äran som en sjöjungfru skulle kunna inbringa. För att inte tala om alla härliga experiment man skulle kunna utföra på henne! Så han slår helt sonika ihjäl fiskarna och gömmer den stackars sjöjungfrun i arbetsplatsens källare.

Fascinerad bevittnar han hur hennes stympade kropp sakta men säkert ersätter den saknade fiskstjärten med människoben och när hon blivit så pass fysiskt återställd, om man kan kalla det så, placerar han henne bland de andra intagna. Jag menar, ingen skulle ju tro på hennes historier om att hon skulle vara en sjöjungfru ändå. Om hon nu kunnat tala…

Den stackars sjöjungfrun har dock inte gett upp hoppet om att en dag kunna återvända till havet, och smider sakta men säkert sina planer…

”Mermaid Down” är en riktig lågbudgetfilm. Bokstavligt talat alltså, den kostade inte mer än 85000 dollar att göra vilket är en struntsumma. Därmed inte sagt att den ser billig ut eller känns billig. Nej, det här är en riktigt välgjord och spännande skräck/fantasy/drama. Tänk er en blandning av ”Den lilla sjöjungfrun” och ”Gökboet”. Eller en mardrömsversion av ”Splash”.

Jag blev grymt imponerad av ”Mermaid Down”, den liknar ingen annan film jag tidigare sett. Välspelad, snygg, spännande och medryckande. Rekommenderas!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer