Mupparna i Rymden

  • Svensk titel: Mupparna i Rymden
  • Originaltitel: Muppets from Space
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2001-03-07

Recension - Blu-ray/DVD

Gonzo – den blåa luddfiguren med en ostbågenäsa – är den enda av sitt slag på jorden. Inte så konstigt – för han kommer egentligen från rymden. Nåt som han dock inte vet om förrän hans släkte annonserar sin nära förestående ankomst till jorden genom bokstavs-flingor. Men elaka män i svarta kostymer är ute efter utomjordingarna och kidnappar Gonzo för att kunna locka fram hans släktingar och förgöra dem…

Mupparna är egentligen ett kul koncept; Gonzo och råttan Rizzo är faktiskt ganska roliga ibland, Miss. Piggy är otroligt irriterande, Kermit är en central tråkmåns precis som Jerry Seinfeld och runt dem studsar klasar av märkliga figurer. Och fast den har ett gott bakgrundssyfte och budskap – om vänskap och att hitta nånstans där man hör hemma – så faller allt platt på grund av den dåligt konstruerade berättelsen och bristen på roliga skämt. De yngre kanske inte lägger märke till den dåliga storyn så mycket och skämten är definitivt mer anpassade för dem än mig så om barnen hittar mer där än jag är det ju jättebra.

Räddar sig knappt från en etta tack vare lite kul skämt från Rizzo, några minuter bra musik och ett slutsegment på kanske 10 minuter som är fint. Hyr bara om ni redan har sett alla Disneyfilmerna plus JärnJätten och är totalt desperata efter nåt till ungarna på lördagskvällen.

Henrik Edberg

Kommentarer