Psycho 3

  • Svensk titel: Psycho 3
  • Originaltitel: Psycho 3

Recension - Blu-ray/DVD

Första "Psycho" är en klassiker. "Psycho II" var en ovanligt bra uppföljare, som följer den ovanliga genren av bra uppföljare (exempel: "Scream 2"). Men "Psycho III" har kommit till gränsen där inga nya idéer finns och temat blivit urvattnat och uttorkat. Filmen förlitar sig mer på Fredagen den 13:e-filmernas koncept.

Som vanligt utspelar det sig på Bates motell där Norman Bates, utklädd till sin mor som han inbillar sig fortfarande lever mördar diverse personer, ofta lättklädda och storbröstade tonårstjejer. Anthony Perkins (som även regisserat den här delen) spelar som vanligt Norman och i andra större roller finns Diana Scarwid som en f d nunna som påminner oroväckande om Janet Leigh och blir Normans stora förälskelse. Jeff Fahey spelar en odräglig rocksångare som jobbar på motellet och Roberta Maxwell en Gale Weathers-liknande reporter som vill intervjua Norman.

Psycho III är en poänglös film, ett onödigt försök att tjäna pengar på en bra film och förstöra ryktet för Hitchcocks kanske bästa klassiker. Den är trög och tråkig och de få mordscener som finns är onödigt våldsamma och blodiga. Dessutom är det mycket onödigt naket. Kanske något för slasher-fans men inte i en Psycho-film!!!

Det enda som kan rekommendera den är bra skådespeleri från nämnda skådespelare. Tony Perkins känns dock ganska trött, men han ger ändå en briljant rollprestation. Trots det är den här inte mycket att ha.

Andreas Samuelsson

Kommentarer