Hollywood Gigolo

  • Svensk titel: Hollywood Gigolo
  • Originaltitel: Deuce Bigalow: Male Gigolo
  • Speltid (min): 85
  • Release (Bio): 2000-05-26
  • Release (Blu-ray/DVD): 2000-12-05
  • Tagline: He's not very good looking. But when the lights go out...he's still not very good looking.
  • IMDb: Hollywood Gigolo

Recension - Blu-ray/DVD

Vi på Tellusfilm bad vår goda vän och soulbrother Kevin om en tjänst. Det är ok, sa Kevin. När vi sen skickade ner ett band med ”Torsk på Tallin” och en dosa Göteborgs Rappé var det plötsligt helt underbart. Kevin, en 21-årig filmstudent, rotade fram sin deceniegamla diktafon ur garderoben, lämnade Speedo-byxorna och sololjan hemma, och ramlade sig ut på Venice Beachs soldränkta strandpromenad. Det var förmiddagen onsdagen den 7:e oktober och en fråga surrade som en ettrig mygga i hans huvud. Myggan som vi listigt hade planterat där med hjälp av lite hederliga svenska droger och tv-geni var självklart :

Vad tycker du om Rob Schneiders senaste film ”Hollywood Gigolo” ?

Patricia Hearst, 32 år, i bank-branschen : Egentligen var den väl inte så kul men vi låg ändå typ dubbelvikta nästan hela tiden. Vi var rätt fulla å andra sidan. Och då är väl det mesta bäst?

Chris Kringle, 12 år, studerande och tidningsbud : Den är skitkul. Som en Adam Sandler film (Sandler har producerat filmen/K.) ungefär. Fast inte lika kul kanske. Fast Rob Schneider är mycket bättre än den där andra jäkla Saturday Night Live snubben i ”Just shoot me”. Roligare. Oh yeah! Defintivt…

Dan Richter, 59 år, pensionerad skådespelare : Nej, jag har inte sett den. Jag gillar inte sådana filmer som de där Currey, Snadler och vad de nu heter gör. En förolämpning mot gott filmskapande enligt min åsikt. Och trenden av intellektuellt slöa filmer verkar vara aldrig sinande, tyvärr. Själv är jag här å tjänstens vägnar…
(Här får Richter frispel och pladdrar på i dryyyga 20 minuter om sin roll i Stanley Kubricks ”2001” där han spelade apan ”Moonwatcher” och om sina ohyggligt underhållande memoarer där han kommer avslöja en massa smaskiga detaljer från film-inspelningen och om sin roll i ”det stora dramat om människan och Gud”. Han frågar också flera gånger om jag känner nån i förläggarbranschen som han kan få numret till… / K.)

Fisher Stevens, resturangägare : Den var bra fast knappast oförglömlig. Schneider är en skön kille. Den blinda tjejen är helt klart bäst. De andra ”lustiga” tjejerna känns… uddlösa… förutsägbara.

Normand Thierualt, 28 år, candick och präst på besök : Hmm, rätt kul. Inte jättekul egentligen. Men en bra sak med den här hela vågen av opretantiösa filmer om losers som hittar lycka i slutändan - något som jag personligen tror att Adam Sandler har en stor del i – är att dagens unga kan relatera till dem. De är nån mer humoristisk version av Brat Packets filmer från 80-talet – som ett pärlband av de där gamla Mary Stuart Masterson och Molly Ringwald rullarna doppade i Jim Carreys under-bältet-men-ändå-ofantligt-roliga humor. Och som Molly har de ett stort hjärta i mitten. De är snälla, goda filmer. Jag tror att det är en ofta förbisedd förklaring till deras explosiva framgång de senaste åren.

Frenchie Strage, 26 år, författare : Hollywood Gigolo? Inte American Gigolo? Jo vänta, är det inte den där en kille måste bli gigolo för att betala ett enormt akvarium och de spelar Jeff Lynnes ”Lift me up” på slutet. Det är det, va? Fan vad bra den låten är…

Henrik Edberg

Kommentarer