Legacy of Lies

  • Svensk titel: Legacy of Lies
  • Originaltitel: Legacy of Lies
  • Speltid (min): 101
  • Release (Streaming): 2021-03-29
  • Streamingplattform: Google Play
  • Tagline: He's afraid of nothing... except the truth.
  • IMDb: Legacy of Lies

Recension - Streaming

Före detta MI6-agenten Martin Baxter lever tillsammans med sin tonåriga dotter Lisa. Han hankar sig fram som dörrvakt och genom att slåss i illegala tävlingar, där Lisa ser till att satsa pengar på utgången. Det är ingen drömtillvaro, men de har varandra.

En dag, eller rättare sagt natt, konfronteras Martin av en gammal kollega från CIA som berättar att ett gammalt fall som de arbetade med tillsammans för 12 år sedan inte är löst, och att ryssarna är ute efter de som var inblandade. Martin låter sig inte hotas utan kör iväg dem, men inser att han ligger risigt till. Det är dessutom extra känsligt, då det var under detta uppdrag som Lisas mamma dog.

Ryssarna är mycket riktigt ute efter Martin, och de lyckas ta Lisa som gisslan. Nu måste han göra allt han kan för att få tillbaka sin dotter.

”Legacy of Lies” är en actionthriller med alltid sevärde Scott Adkins i huvudrollen. Han är en fantastisk kampsportare, en riktigt duktig skådespelare och överlag väldigt sympatisk. Vad han behöver är bättre material än detta. Även om actionscenerna är många och välgjorda blir det ändå lite svårt att bibehålla intresset. Jag kom på mig själv med att titta på klockan flera gånger, och det är aldrig ett bra tecken. Kanske var jag inte i exakt rätt sinnesstämning, vem vet.

Snälla filmmakare – ge Scott Adkins en ordentlig, påkostad kvalitetsproduktion. Jag är 100 % övertygad om att han skulle briljera. Med rätt material har han alla möjligheter att bli 2020- och 2030-talets största actionstjärna.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer