Lost Girls & Love Hotels

  • Svensk titel: Lost Girls & Love Hotels
  • Originaltitel: Lost Girls & Love Hotels
  • Speltid (min): 97
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-03-15
  • IMDb: Lost Girls & Love Hotels

Recension - Blu-ray/DVD

Margaret arbetar som engelskalärare på ett flygbolag i Tokyo, där hon utbildar blivande kabinpersonal. Ett bra jobb i en spännande stad, men hon är en orolig själ. Kvällarna spenderas med att först supa sig redlös på krog tillsammans med vännerna Ines och Liam, för att sedan leta upp slumpmässig man att dra med sig till något av stadens alla ”kärlekshotell” för att ha sex, helst i en undergiven roll.

Hennes nattliga eskapader går även ut över hennes arbete, och hennes chef uttrycker sin oro för henne.

En kväll stöter Margaret på Kazu, en stilig Yakuzamedlem och inleder ett förhållnade med honom fastän han snart ska gifta sig med en annan. Hon blir kär, men han lämnar henne.

Mer deprimerad och vilsen än någonsin tidigare påverkas Margarets liv ännu mer till det sämre. Kommer hon någonsin kunna finna en väg ut ur eländet?

”Lost Girls and Love Hotels” är ett drama som bygger på en bok med samma namn. I huvudrollen ser vi en fantastisk Alexandra Daddario (”Baywatch”) som en gång för alla visar att hon är en skicklig skådespelerska.

Filmen är regisserad av Göteborgsfödde William Olsson (som bland annat producerat ”Swiss Army Man”) och har producerats av svenska Astrakan Film AB. Olsson har i mitt tycke gjort ett kanonjobb med att visa oss den lite smutsigare sidan av Tokyo.

Det här kanske inte en solklar ”efter tacos på fredagskvällen”-rulle, men jag vill verkligen rekommendera den. Riktigt bra, och Daddario är som sagt fantastisk i den.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer