Äventyraren Flynn

  • Svensk titel: Äventyraren Flynn
  • Originaltitel: In Like Flynn
  • Speltid (min): 95
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-06-14
  • Tagline: Legend. Adventurer. Lover. Star.
  • IMDb: Äventyraren Flynn

Recension - Blu-ray/DVD

Alla filmälskare känner väl till Errol Flynn, inte sant? Även om man kanske inte har sett några av hans filmer har man garanterat hört namnet. 

Errol Flynn föddes 1909 i Australien och levde ett äventyrligt liv innan han gjorde sin filmdebut i Hollywood 1933. Han blev sedermera känd som en riktig karlakarl och anses ofta vara en av de första riktiga actionhjältarna.

1937 skrev han sin första bok, “Beams End”, en självbiografisk historia om sina seglatser runt Australien som ung. Det är just denna bok som filmen “Äventyraren Flynn” bygger på.

Det är sannerligen en fantastisk historia, och utan att veta säkert vågar jag mig nog påstå att unge herr Flynn dristade sig till att skarva en smula i sina berättelser. För här är det äventyr och strapatser som hade fått självaste Indiana Jones att göra i byxorna.

Jag hade faktiskt inte hört talas om filmen över huvud taget innan jag fick möjligheten att recensera den, så det var helt utan förväntningar jag satte mig i soffan och tryckte på play. Vilken härlig överraskning! En härlig äventyrsfilm med klar matinékänsla, modiga herrar och galanta damer och ett varmt och inbjudande foto. Men så är det ingen gröngöling som står för regin heller, utan gamle Russell “Highlander” Mulcahy.

I huvudrollen som Flynn ser vi Thomas Cocquerel, som är ett nytt ansikte för mig. Han passar utmärkt här, med ett uppkäftigt och självsäkert leende som går rakt genom rutan.

“Äventyraren Flynn” smög sig in från sidan och gjorde rejäl succé hos undertecknad. Rekommenderas!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer