Long Story Short

  • Svensk titel: Long Story Short
  • Originaltitel: Long Story Short
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-08-16
  • Tagline: Love... blink and you'll miss it.
  • IMDb: Long Story Short

Recension - Blu-ray/DVD

Teddy är den typiske prokrastineraren, enligt honom är inget viktigare än att det kan göras “en annan gång”. Men när han vaknar upp på vad han tror är morgonen efter sitt bröllop och inser att det i själva verket har gått ett år fattar han ingenting. Snart inser han dock att han hamnat i en konstig värld där ett år går på bara några minuter och han ser livet springa ifrån honom. Frågan är bara om Teddy kan ändra sitt sätt att vara och leva och ta tillvara på varje minut i livet innan det är för sent?

“Long Story Short” är en romantisk komedi med en tidstwist. “Komedi” kanske man ska ta med en nypa salt, åtminstone fick den inte mig att skratta en enda gång under dess speltid på 90 minuter och det är ett problem.

Så vad gick snett? Jag vet inte riktigt. Rafe Spall som spelar huvudrollen är med i varenda scen, inklusive några läckra övergångar och jag tror inte att jag skulle vilja ändra något han gör, han är mycket bra. Zahra Newman som hustrun Leanne gör också vad hon kan och har absolut inget att skämmas över. Kanske är det helt enkelt klassificeringen “komedi” som är felaktig? Kanske “romantiskt drama” är mer rättvisande? Ja, det kan vara så.

Oavsett vilken genre man tillskriver den är “Long Story Short” lite småputtrig och halvtrevlig. Den tar dock aldrig tag i mig och jag är säker på att jag kommer att glömma bort den relativt snabbt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer