In the Heights

  • Svensk titel: In the Heights
  • Originaltitel: In the Heights
  • Speltid (min): 143
  • Release (Bio): 2021-06-18
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-09-20
  • IMDb: In the Heights

Recension - Blu-ray/DVD

I området Washington Heights, beläget på norra Manhattan i New York, har en majoritet av befolkningen sina rötter i Dominikanska Republiken. Det är här som Lin-Manuel Miranda valde att låta sin Broadwaymusikal “In the Heights” utspela sig. Den gjorde rätt bra ifrån sig, och under sina tre på Broadway plockade den hem fyra Tony-utmärkelser och nominerades för desto fler. Musikalen har också spelats på många andra ställen runt jorden sedan dess.

Med en sådan resumé, och det faktum att Lin-Manuel Mirandas andra musikal “Hamilton” också gjorde succé på på scen och på Disney+, var det självklart att även “In the Heights” skulle filmas.

Och här är den nu, på en minst sagt färgsprakande bluray. Jag säger det direkt - har ni väldigt svårt för musikaler kanske ni ska överväga att se något annat. För det här är väldigt mycket musikal. En majoritet av all dialog framförs medelst sång och dans, och det kan vara svårt att ta till sig om man inte är på rätt humör. Men om man är det, då bjuder denna film på nära två och en halv timmes sång-, dans- och färgfyrverkeri!

Det är humor, det är drama, det är värme och det är tamejfan riktigt bra! Skådespelarna imponerade stort på mig, även om den enda som jag direkt kände igen sedan tidigare var den gamle räven Jimmy Smits (jag tillhör ju trots allt “Lagens Änglar”-generationen).

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer