Happy Texas

  • Svensk titel: Happy Texas
  • Originaltitel: Happy Texas
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2001-01-24

Recension - Blu-ray/DVD

Efter att ha rymt från en krossad-bälta-insamling hoppar fångarna Wayne och Harry in i en husbil och hamnar till slut i lilla staden Happy i Texas. Där emottas de varmt eftersom de har blivit förväxlade med de homosexuella ägarna till husbilen och sätts direkt i arbete med att utföra parets uppgift ; att träna stadens barn inför en årlig talangtävling. Det omaka duon nickar och tänker spela med ett tag samtidigt som de smider planer på att råna stadens bank...

Självklart har du sett allt det här innan i ungefär varenda romantiska förvecklingsfyllda komedi som t. ex klassikern "4 bröllop & 1 begravning". Och filmen tillför inte mycket till genren heller. Fast ibland vill man bara ha nåt välbekant, väl utfört. Med en blandning av Ally Walker - en favorit ända sedan hon hängde med Bruce Campbell i "Miami Blues" - galne Steve Zahn och smulan melankoliske William H. Macy är det också svårt att gå fel.

Det finns en välkonstruerad historia med överraskande virvlar lite här och var. Lysande skådespelare. Och kanske framför allt ett vemod - främst i Macys figur - som får oss att känna för figurerna och är nyckeln till all den värme och leenden som släpps lösa när filmen når sin slutstation.

Inte där uppe med "4 bröllop.." eller "När Harry mötte Sally". Men inte heller där nere med "You got m@il". En stark trea och 95 minuter soldoppad underhållning.

Henrik Edberg

Kommentarer