Mexican, the

  • Svensk titel: Mexican, the
  • Originaltitel: Mexican, the
  • Release (Bio): 2001-05-04
  • Release (Blu-ray/DVD): 2001-10-31
  • Tagline: Love with the safety off

Recension - Blu-ray/DVD

Jerry (Brad Pitt) är en smågangster som står i skuld hos maffian. När han en dag ställs mellan alternativen att hämta en antik, mycket värdefull, pistol – The Mexican - eller att dö är valet självklart – även om detta blir droppen för Jerrys flickvän, Samantha (Julia Roberts). Jerry åker således till Mexiko för att hämta pistolen medan Samantha styr kosan mot Las Vegas för att söka lyckan. Det hela kompliceras dock när det står klart att fler är ute efter pistolen och som ett led i detta tas Samantha som gisslan av torpeden Leroy.

Detta är början på en trevlig, lätt-tuggad romantisk actionkomedi i roadmovie miljö där både tårögda Julia Roberts och ständigt armviftande Brad Pitt gör bra insatser. Vidare så är berättandet fräscht och regissören Gore Verbinski har lyckats bra med att kombinera både romantik, action och humor i en härlig miljö där tequila dricks som mjölk. 'Negativt' med filmen, förutom att den är för lång, är att den är just bara ’trevlig’ – underhållande, smårolig…och bortglömd om några dagar – men det var väl inte meningen att den skulle vara något annat.
Om inte ovanstående text leder till att ni hostar upp ca 85 exemplar av era surt förvärvade så ska Sopranos-hårdingen James Gandolfini nämnas. Gandolfini är utmärkt i rollen som torpeden Leroy och är i mina ögon filmens stora behållning.

Erik Norin

Kommentarer