Pelle Kanin 2 - På rymmen

  • Svensk titel: Pelle Kanin 2 - På rymmen
  • Originaltitel: Peter Rabbit 2: The Runaway
  • Speltid (min): 95
  • Release (Bio): 2022-01-14
  • Release (Blu-ray/DVD): 2022-04-25
  • IMDb: Pelle Kanin 2 - På rymmen

Recension - Blu-ray/DVD

Lördag kväll. Barnen sitter och tittar på TV i ett av sina egna rum och hustrun i huset har korkat upp en flaska cava till kvällens film, som är… “Pelle Kanin 2: På rymmen”?

Ja, barnen var inte intresserade av barnfilmen (allt som är längre än 30 sekunder och inte går att se på TikTok går för tillfället bort) så det blir upp till oss vuxna att bli roade av talande kaniner från Beatrix Potters sagovärld.

I “Pelle Kanin 2: På rymmen” har Bea och Thomas skapat sin egen form av familj, med kaninerna och alla de andra djuren som fullvärdiga medlemmar. Bea har skrivit en bok om Pelle och de andra djurens äventyr och blir erbjuden ett stort bokkontrakt. Samtidigt känner Pelle att han inte uppskattas för den han är, utan bara blir beskylld för en massa bus. Vissa av dem har han ju inte ens gjort! Han hamnar i en ny bekantskapskrets som tar in honom med öppna armar, men frågan är om det är rätt sorts armar att hamna i…

Kanske var det cavan som hjälpte till, men det här var ändå rätt charmigt. Lättsamt som bara den, förutsägbart och barnsligt, larvigt och töntigt, men det fick mig att både le och skratta högt vid flera tillfällen. Är det en bra film? Nja, det vet jag väl inte, men dålig är den verkligen inte.

Som så många andra har jag tröttnat på James Cordens självgoda stämma vid det här laget, så jag hade gärna sett någon annan göra rösten till Pelle själv, men de andra rösterna kan jag inte klaga på. Margot Robbie, Sam Neill och Lennie James (från “Fear the Walking Dead”) är några av talangerna som hörs men inte syns, och Rose Byrne och Domhnall Gleeson är också bra som Bea och Thomas.

Va fasen, ge filmen en chans vet jag! Om inte annat så för att skratta åt den lätt hysteriska tuppen.

Betyget ligger och pendlar precis mellan en tvåa och en trea. Jag väljer att fria i det här fallet och sätter därför det högre av de båda.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer