Marry Me

  • Svensk titel: Marry Me
  • Originaltitel: Marry Me
  • Speltid (min): 112
  • Release (Bio): 2022-02-11
  • Release (Blu-ray/DVD): 2022-06-27
  • Tagline: Say yes.
  • IMDb: Marry Me

Recension - Blu-ray/DVD

Popstjärnan Kat Valdez står på toppen av sin karriär. Hon är omåttligt populär och hennes konserter säljs ut på löpande band. Närmast väntar en happening av enorma mått - under nästa konsert ska hon och fästmannen Bastian framföra sin nya superhit “Marry Me” och dessutom gifta sig på scenen!

Det är givetvis fullt presspådrag och allt ser ut att bli hur lyckat som helst, om det inte hade varit för att det bara minuter innan det är dags börjar spridas en video online som visar att Bastian varit otrogen…

Chockad och bedrövad bestämmer sig Kat för att ändå gifta sig under konserten. Enda skillnaden är att hon väljer en främling i publiken.

Denne främling är den ensamstående pappan och matematikläraren Charlie som är på konserten med sin dotter och sin lärarkollega. På frågan om han vill gifta sig med Kat svarar han ja, och succén är ett faktum. Publiken jublar och pressen kissar ner sig av förtjusning.

Dagarna efter konserten diskuterar Kat och Charlie den minst sagt konstiga situation de befinner sig i och bestämmer sig för att sköta det som ett affärsavtal. De ses tillsammans i diverse offentliga sammanhang, men håller det hela på en professionell nivå. Men givetvis i en film som denna uppstår visst tycke efter ett tag…

En romantisk komedi med Jennifer Lopez och Owen Wilson. Det är ju inte som att jag hoppade jämfota i ren förtjusning och förväntan. Men ta mig fasen om detta inte var lite smågulligt ändå. Jennifer Lopez är föga förvånande övertygande i rollen som popstjärna och får chansen att visa upp sina skills inom sång och dans. Owen Wilson är sitt vanliga, lite släpiga men charmiga jag och fungerar fint som en motpol till Lopez.

I teorin borde jag ha hatat denna film som är gjord enligt mall 1A, helt utan några som helst överraskningar. Men någonting fick mig ändå att uppskatta filmen för vad den är.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer