Lost City, The

  • Svensk titel: Lost City, The
  • Originaltitel: The Lost City
  • Speltid (min): 112
  • Release (Bio): 2022-04-20
  • Release (Blu-ray/DVD): 2022-07-25
  • Tagline: The adventure is real. The heroes are not.
  • IMDb: Lost City, The

Recension - Blu-ray/DVD

Loretta Sage är olycklig. Hon må ha en framgångsrik karriär som författare av klassiskt tantsnusk, men det var inte det hon drömde om. Hon var som lyckligast när hon arbetade ute på fältet med sin man, arkeolog och upptäcktsresande. Men efter hans död har hon bara kunnat återuppleva de äventyren i sina böcker om Dr Lovemore och hennes följeslagare Dash.

Inför släppet av den senaste boken i serien bokas Loretta in på en bokturné av sin agent. Med på bokturnén är också den snälle men lite korkade Alan, en modell som gestaltat Dash på Lorettas bokomslag. Att de flesta frågor som ställs på turnén handlar om Dashs kropp får bara Loretta att ännu mer fundera på tanken att lägga av.

Men någon har insett att gömt bland tantsnusket finns genuina kunskaper om arkeologi och legender. Loretta blir kidnappad av den rike Abigail Fairfax, som är ute efter att hitta den mytomspunna eldkronan. Han påstår sig redan ha hittat den dittills försvunna staden där den ska finnas, men behöver Lorettas hjälp med att tyda de hieroglyfliknande tecken som hittats.

Alan inser vad som hänt och beger sig iväg för att rädda Loretta, precis som Dash skulle ha gjort. Men han är ingen Dash…

“The Lost City” är en härlig äventyrskomedi med fantastiska miljöer och många skratt. Sandra Bullock är som vanligt charmig som få i huvudrollen och får här sällskap av Channing Tatum som Alan/Dash. Tatum visar upp en komisk ådra på en nivå jag inte tidigare sett och får chansen att driva med sig själv en hel del. Den excentriska Abigail Fairfax spelas av Daniel Radcliffe, som går på högvarv och är en ren fröjd att se.

Visst, det är ganska förutsägbart och fånigt, men det är aldrig tråkigt. Det blir en stark trea i betyg till “The Lost City”.

Nu vill vi se en film med karaktären Jack Trainer i huvudrollen! Men tills dess kanske man ska se om den inte helt orelaterade “Den vilda jakten på stenen”...

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer