That 90's Show

  • Svensk titel: That 90's Show
  • Originaltitel: That 90's Show
  • Speltid (min): 233
  • Release (Streaming): 2023-01-19
  • Streamingplattform: Netflix
  • IMDb: That 90's Show

Recension - Streaming

Tv-serien utspelar sig under sommaren 1995. När Eric och Donnas lämpligt döpta dotter Leia Forman (tänk "Star Wars") hälsar på livfulla farmor Kitty och buttra farfar Red. En ny generation ungdomar ska nu röka på i källaren, bli olyckligt kära och klottra på vattentornet i Point Place. 
Vad kan gå fel?

Det här är ungefär samma formel och recept som Netflix använde när de återupplivade "Huset fullt" för några år sedan - en serie som existerar i samma kontinuitet som originalet, fokuserad på nästa generation, men med lagom många trygga gästframträdanden från de gamla rävarna. Och det funkar! Faktum är att "That '90s Show" är betydligt roligare och fräschare än "Huset fullt - igen". 

Ungdomarna spelar bra, har komisk tajming och deras karaktärer är värdiga arvtagare till originalgänget. Tror det här kan uppskattas av både inbitna "That '70s Show"-fans och nya streamingtittare. Konceptet håller fortfarande. Bäst med hela serien? Fortfarande det fantastiska samspelet mellan Red (Kurtwood Smith) och Kitty (Debra Jo Rupp). De är asgrymma!

I sista avsnittet spetsar manusförfattarna till det lite med ett möjligt triangeldrama. Inte för att det hade behövts för att locka med mig till säsong 2. För en sådan är väl självskriven? Annars är Netflix en dumb-ass. 

Johan Karlsson

Kommentarer