Ghostbusters: Frozen Empire

  • Svensk titel: Ghostbusters: Frozen Empire
  • Originaltitel: Ghostbusters: Frozen Empire
  • Speltid (min): 115
  • Release (Bio): 2024-04-03
  • Tagline: It'll send a chill down your spine.
  • IMDb: Ghostbusters: Frozen Empire

Recension - Bio

Ecto-1 har full tank och är redo för att fånga in spöken i alla dess former. Who you gonna call? Inte är det "Spökjakt" med Jocke och Jonna i alla fall. 

Familjen Spengler har flyttat in i den legendariska brandstationen och axlat företaget med att fånga in gormande gastar med protongevär, spökfällor och demolering av statlig egendom. Tilltalande med tonåringar, vuxna och gamlingar som hjälps åt i kampen mot det övernaturliga. När ett mystiskt, mässande klot av misstag öppnas ligger New York risigt till, om man säger så.

Finns det något liv i den här gamla följetongen förutom slemspöket Slimers stora aptit? Jodå, "Ghostbusters 4 - Frozen Empire" tillför en uppfriskande frostig mytologi, nya häftiga prylar och besatta gamla föremål. Jag gillar verkligen denna popcornrulle, även om trean, "Ghostbusters: Afterlife", berörde ännu mer. Fyran är likväl underhållande och lyckad och lite till.

Phoebe Spengler (Mckenna Grace) blir kompis med en ande och cementerar sin plats som filmseriens hjärta. En mycket begåvad ung skådespelerska. Roligast repliker har tveklöst tre generationer av spökjägande lustigkurrar; Venkman (Bill Murray), Grooberson (Paul Rudd) och Podcast (Logan Kim). Nye regissören Gil Kenan ("City of Ember") gör ett bra jobb med att förvalta filmserien. "Frozen Empire" förtjänar absolut ett biobesök.

Johan Karlsson

Kommentarer