Swept away

  • Release (Blu-ray/DVD): 2003-04-23

Recension - Blu-ray/DVD

Så har den slutligen nått oss, ryktena har varit många. Superlativerna har inte infunnit sig någonstans, så att säga att jag vår något kritisk innan jag bänkade mig för den här rullen är en underdrift. Kan det nya underbarnet Guy Ritchie verkligen göra ett så markant magplask? Det måste jag säga att det var jag mycket tveksam till. Kan däremot Madonna göra ännu en dålig film? Där var jag istället ganska så säker att hon kunde…


Ett mycket rikt sällskap tar vägen på havet från Grekland till Italien genom en står segelbåt. Amber (Madonna) är den som är den drivande kraften i sällskapet men också den mest otrevliga. Hon behandlar besättningen som luft och framför allt så utnyttjar hon Giuseppe (Adriano Giannini). Men en dag så händer något som kommer att förändra Ambers liv. Hon och Giuseppe hamnar tillsammans på en öde ö och nu är rollerna omväxlade. Nu är det hon som måste betjäna honom för att han ska ge henne någon mat. Tiden på ön går och snart börjar också kärlek växa mellan dessa två helt skilda individer.


Nå, var den verkligen så dålig som dess rykten säger? Ja faktiskt och den har inte många rätt alls. Drivet i berättelsen är slapp och hackig. Karaktärsutvecklingen bedrövlig och väcker inga som helst känslor. Speciellt konstigt är det när dom strandsätts då den personen publiken är tänkt att hålla sig till börjar bete sig som ett svin och man blir totalt likgiltig till vad som sker.

Kemin som är tänkt huvudrollsinnehavarna emellan är liksom mycket annat i filmen obefintlig och det verkar som om Guy Ritchie mest suttit under ett parasoll och fått solsting. Den här filmen ligger på samma nivå som om en sjundeklass skulle få i uppdrag att göra en film. Hoppas bara att Madonna inte påverkat den annars så duktiga Ritchie allt för mycket.

Johan Lindström

Kommentarer