Made Men

  • Svensk titel: Made Men
  • Originaltitel: Made Men
  • Tagline: Think Bad. Get Bad.

Recension - Blu-ray/DVD

Har du någonsin tvivlat på om din kompisar verkligen är dina kompisar? De kanske bara utnyttjar dig för något du har och som de vill åt? För ex-gangstern Bill (James Belushi) vänds hela hans liv upp och ner då han stjäl 12 miljoner dollar från Chicagos grymmaste maffiaboss. Han lever tillsammans med sin fru Debra ett anonymt liv i den lantliga södern under vittnesbeskydd. En dag hittar Skippers folk Bill och kräver att få tillbaka pengarna men han vägra berätta vart de finns. När fler får reda på att Bill gömt 12 miljoner dollar förändras allt.

Tekniskt sett har den här filmen allt som en action-rulle ska ha för att vara riktigt bra. Explosioner, massa pang pang, vilda jakter, kaxiga kommentarer osv. Men efter all action så finns det tyvärr inget mer. Många action-filmer brukar klara sig fast manuset ofta är ganska uselt, då det finns en kul och intressant karaktär att se upp till. I ”Made Men” har James Belushi fått uppgiften att vara hjälten som ska rädda filmens relativt svaga manus med karisma och övertygande skådespel. Till och från lyckas han väldigt bra men är stundtals usel och ganska irriterande. Ett stabilare skådespel från Belushi hade förmodligen lyft denna film aningen högre. Timothy Dalton är ofta på gränsen till överspel och hur mycket han än försöker vara en tuff polis blir han bara löjlig.

Något som överraskade var filmens alla vändningar. När man förmodade att man visste var man hade alla och vad som skulle hända svängde filmen 180 grader och man såg allt ur ett nytt perspektiv. Utan dessa vändningar hade denna film blivit en film som så många andra.

”Made Men” bjuder inte direkt på något nytt men är underhållande från början till slut. Om man hade finputsat manuset en aning och valt intressantare skådespelare hade detta kunnat bli något mycket bättre. Nu faller man något på ointressanta karaktärer och ofta svagt skådespel men räddas i sista stund av finurliga vändningar. ”Made Men” gör vad den ska. Den underhåller.

Daniel Eek

Kommentarer