Onehit, Fist & Smokie Joe

  • Svensk titel: Onehit, Fist & Smokie Joe
  • Originaltitel: Onehit, Fist & Smokie Joe
  • Speltid (min): 44

Recension - Blu-ray/DVD

I actionthrillern "Onehit, Fist and Smokie Joe" får vi följa de tre titelfigurerna till en stuga ute i skogen, där de stämt möte med den okände Carlos. De märker snart att Carlos inte finns på plats, men de är ändå långt från ensamma…

Jag måste erkänna att jag ibland hade svårt att hänga med i svängarna, filmen var stundtals lite väl rörig. Den var dock riktigt kul och flirtade vilt med filmer som "T2 – Judgment Day" och "Rocky". För nog var väl figuren "Fist" inspirerad av Rocky Balboa?

All dialog i filmen är på engelska, på gott och ont. Filmskaparna har iaf varit förutseende nog att lägga på en textremsa, innehållandes en del kul översättningar.

Tyvärr är ljudet i filmen ganska ojämnt, speciellt märks det i utomhustagningar då det ibland inte går att urskilja skådespelarnas repliker. En fördel till med textremsan! När vi ändå är inne på ljudet måste jag ju nämna det flitiga användandet av musik också. Vissa stycken passar bättre in i storyn än andra, men överlag är det klart positivt. Frågan är dock om man har löst rättigheterna med STIM, det kan ju ställa till med distributionsproblem annars…

Det märks att "Onehit, Fist and Smokie Joe" är gjord med enkla medel, jag gissar att en vanlig VHS-kamera har använts. Budgeten kanske saknas men viljan finns där, och det är trots allt det som räknas!

Slutomdöme då? Tja, trots en del tekniska brister är det en kul film som är värd att ses. Filmen vann brons i SFV-festivalen i vintras och själv ger jag den en stark 2:a i betyg.

Mer information om filmen och hur ni kan få tag i ett eget exemplar finns här: http://www22.brinkster.com/malema/.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer