Jackass: The Movie

  • Svensk titel: Jackass: The Movie
  • Originaltitel: Jackass: The Movie
  • Release (Blu-ray/DVD): 2003-07-30

Recension - Blu-ray/DVD

Det finns olika metoder till att försöka väcka intresse eller locka till sig skratt. MTV:s populära gäng använder sig av något egna och extrema idéer för nå ut till folket. Och hur omåttligt populärt det sen blev. Och det som visas på tv och når succégränsen brukar slutligen också nå den vita duken. ”Jackass: The movie” vet nog dom flesta vad det handlar om, det är de saker som är för känsliga att visas i tv, så istället så har dom samlat en massa material till en långfilm, dvs. en ursäkt till att få bli ännu grövre.


Vad gör dom? Ja det vanliga som att springa in i väggar, hoppa stavhopp på stranden och åka pensionärsrally. Men de nöjer sig inte med det, vad sägs om att stoppa upp en leksaksbil i ändtarmen för att sedan bege sig till doktorn och få en röntgenbild. Stoppa kalsongerna fulla med räkor och simma bland hajar samt att bajsa på sig finner dom sig också väldigt roande. Tänk er vad ni sett på tv, fast något mer förbjudet.


Jag hör inte till dom som sitter bänkad framför tv:n varje fredag för att spänt få spana in vad dom galna människorna i ”Jackass” hittat på. Men om jag däremot slår på kanalen och det visas så stänger jag verkligen inte av utan fortsätter titta med nöje. Det är något konstigt att finna det här roande, jag menar unga killar som gör massor av frivilliga saker för att skada sig. Det är ju skitkul, för jag slipper själv vara med! Det krävs faktiskt en viss idérikedom hos dessa ungtuppar för att komma på dessa originella idéer till vansinnesdåd.

Det gör ont både fysiskt och psykiskt att titta på ”Jackass: The movie”. Det är också väldigt roande och man fastnar nästan med skrattet i halsgropen då man inser hur ont det faktiskt måste vara att sätta en muskeltränare till testiklarna. Men att fylla en långfilm är inte lätt, inte när tv- serien visats ett par år. Mycket går förbi utan att engagera allt för mycket och man blev inte riktigt så fullt överraskad som jag kanske hade väntat mig. Men visst galet underhållande är det, till och med mitt kvinnliga sällskap satt skrattet i halsen ett flertal gånger. Men efter sluttexten så var hon tvungen att göra klart för mig att det här bara är skit. Visst är det skit, med det kan vara väldigt underhållande också…

Johan Lindström

Kommentarer