Snygg, sexig & singel

  • Svensk titel: Snygg, sexig & singel
  • Originaltitel: Sweetest thing, the
  • Release (Bio): 2002-08-16
  • Release (Blu-ray/DVD): 2003-02-12

Recension - Blu-ray/DVD

Regissören till ”En djävulsk romans” och dess uppföljare tar sig nu ann en mer lättsmält film och försöker leverera en blandning mellan ”Sex & the city” och ”Dum & Dummare”. Till sin hjälp så har han bl.a. Cameron Diaz, en kvinna vars leende kan få vem som helst att smälta…


Tre singlar som närmar sig 30 lever livet och älskar att festa och inte behöva tänka på något som är relaterat till ordet ansvar. Christina (Diaz) är en riktig kvinnlig Casanova och kör efter mottot att leva för stunden och så också med det motsatta könet. Men en dag faller hon pladask för Peter (Thomas Jane) och hon hamnar i en personlig kris. Hon kan inte glömma honom och Christinas väninnor (Blair och Applegate) försöker nu hjälpa henne för att få denna läckerbit samtidigt som dem måste hålla koll på sina egna liv och behov.

Jag har inte mycket till övers för denna komedi, jag skrattade lite lätt vid ett par tillfällen och gapskrattade vid ett tillfälle, i en scen som till månt och mycket påminner om den pinsamma scenen i ”Den där Mary” (då han fastnar med sina intima delar i dragkedjan), men här är det mer oralt om jag utrycker mig så. Den var riktigt kul, men sen så stannar de kvar lite för länge och scenen förstör sig själv till slut.

Biosalongen som var halvfull och bestod mest av tonårsflickor och då och då kunde lite fnitter höras, mest kanske för att det manliga könsorganet nämndes vid några tillfällen och de tyckte det var pinsamt och lite spännande? Trailern verkade trots allt lite rolig och kanske även lite mysig, trailern var snabb och rolig, filmen var kort och tråkig.

Den är inte lika dum som ”Dum & dummare” och inte lika ärlig och bitsk som ”Sex & the city” trots att den försöker vara en blandning av båda två. Nej den här filmen var ärligt talat riktigt dålig och tur för mig var väl att jag fick min dos av Cameron Diaz i alla fall, annars hade tonårspubliken fått sig ett skratt åt en sovandes Johan istället för ett sångnummer om hur underbar en mans penis är…

Johan Lindström

Kommentarer