Tuxedo, The

  • Svensk titel: Tuxedo, The
  • Originaltitel: Tuxedo, The
  • Release (Blu-ray/DVD): 2003-07-09
  • Tagline: He's Not Looking For Trouble... He's Wearing It.

Recension - Blu-ray/DVD

Jackie Chan vet alla vem det är, man får också vad man förväntar sig av den mannen. Nu i hans senaste film tillsammans med Jennifer Love Hewitt och en högavancerad smoking så visste i alla fall jag vad som väntade mig…

Jimmy Tong (Chan) jobbar som chaufför åt Mr. Devlin (Isaacs). Jimmy vet inte mycket om Mr. Devlins liv men en dag blir han tvungen att ta över och ”bli” Mr. Devlin. Detta efter ett mordförsök som leder Jimmy in i en härva om vatten. Ett vattenexperiment som skulle göra nästan allt vattenresurser i världen omöjligt att dricka. Det är tur att Jimmy fått låna Mr. Devlins smoking, för det är en smoking med oanade krafter som går att programmera från allt mellan dans och avancerad försvarsteknik.


Att ens försöka analysera karaktärer och handling i den här typen av film vore fel. Sådana här filmer är riktad till en viss publik och de brukar också vara framgångsrika. Jag har väldigt svårt att se orsaken till det, för har man sett en av dem så har man sett dem alla. I ”Tuxedo” så vet jag inte vad man ska kalla manusidén, Idétorka eller originellt tänkande? Jag har inte riktigt bestämt mig, men vad jag vet så är det en riktigt dålig film. Visserligen så är jag inte en person som slänger mig över senaste Chan- rullen men en del av hans tidigare filmer tyckte jag absolut gick att titta på.

”Tuxedo” är trots allt välgjord, men den känns bara väldigt tröttsam och Hewitt som hans sidopartner är föga intressant. Inget nytt får vi se och vad som annars kan göra det värt att se klart en av Chans då eftertexten kommer och vi får se misslyckade stunts, är inte alls något roligt. Nej, egentligen så tycker jag att Mr. Chan ska sätta på sig en smoking, köpa sig ett fint och mysigt hus och stanna där.

Johan Lindström

Kommentarer