På spaning med Bridget Jones

  • Svensk titel: På spaning med Bridget Jones
  • Originaltitel: Bridget Jones 2: The Edge of Reason
  • Speltid (min): 103
  • Release (Bio): 2004-11-19
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-03-23

Recension - Blu-ray/DVD

Alla tjejers Bridget Jones… För visst är hon en karaktär för det kvinnliga könet, en antimodell som är tvärtemot hur alla kvinnor ska vara. Fast på ett charmigt och ganska okonstlat sätt.
Tre år efter succén med den första filmatiseringen efter Helen Fieldings bok om Bridget är det återigen dags för Renée Zellweger att gå upp en massa kilon och få miljoner dollars på köpet.

Den andra delen tar vid där den förra slutade och Bridget träffar nu stolt Mark (Colin Firth). Men ovan med relationer så får Bridget snart kalla fötter och satsar istället på sin karriär som tv-journalist. Där placeras hon tillsammans med Daniel (Hugh Grant) som ska göra ett reseprogram i Thailand. För Bridget innebär det nu delade känslor som inte riktigt vet om dom är hos Daniel eller Mark.


Jag inser väl att Bridget Jones inte riktigt räknar in mig i sin målgrupp men jag tyckte trots allt att den första filmen var helt ok. Charmig, galen och mysig, precis vad man väntar sig av brittiska komedier.

Den här gången upprepar sig historien sig ganska så väl, men det är stundtals fortfarande väldigt kul och vissa scener framkallar massiva skrattattacker i biosalongen. Men ibland blir det lite väl avslappnat och lite för töntigt i utvecklingen av historien.

Men karaktären Bridget Jones är så förbannat charmig och Renée gör ett fantastiskt jobb med henne. Där den första filmen var en stark 3:a så blir dess uppföljare en väldigt svag sådan, det är roande för stunden och man får vad man förväntar sig.

Johan Lindström

Kommentarer