Jersey Girl

  • Svensk titel: Jersey Girl
  • Originaltitel: Jersey Girl
  • Release (Bio): 2004-06-11
  • Release (Blu-ray/DVD): 2004-12-22
  • Tagline: Forget about who you thought you were, and just accept who you are.

Recension - Blu-ray/DVD

Kevin Smith kan beskrivas som nördarnas Woody Allen. Det är en komplimang men trots att Kevin levererat ett par magplask så har han också bjudit på ”Clerks” och ”Dogma”. Likt Mr. Allen så älskar eller hatar man honom. Jag har väldigt svårt för Allen.

Ollie (Ben Affleck) jobbar på en PR-byrå och är extremt lyckosam i branschen trots sin ringa ålder. Även kärleken blomstrar då han och frugan Gertrude (Jennifer Lopez) väntar barn. Men under förlossningen går något fel och Gertrude avlider av komplikationer efter dotterns födsel. Ollie ser nu hela sin värld rasera framför honom och han blir av med både jobb och lägenhet. Han får istället flytta hem till sin far tillsammans med den nyfödda babyn. Vem har sagt att det är lätt att uppfostra en tjej?


Nu låter ”Jersey Girl” som något deppigt drama som djupanalyserar livet. Så är dock inte fallet utan det är istället en mysig och stundtals rolig komedi som på ytan analyserar livets gång. Och ibland är det tillräckligt.

Ben Affleck klarar sig för en gångs skull ganska så bra i huvudrollen och samspelet med söta Liv Tyler fungerar väldigt bra på det komiska planet men inte fullt ut på den romantiska sidan.

Den största känslan man får av filmen är den mysiga och trots att den ibland är sådär sockersöt som det nästan inte får vara så balanserar Kevin Smith upp det väldigt bra.
”Jersey Girl” är en bra film att krypa upp i soffan med sin käresta och titta på. Och det är ju precis vad man vill på höstkanten.

Johan Lindström

Kommentarer