Karlssons streamingtips - från Beck till Punisher

Highlander: The Source (Netflix)
Den femte ”Highlander”-rullen från 2007 är en pinsam katastrof som har reklamfilmsbudget, hoppig klippning och provocerande kass musik. Skurken väktaren är urlöjlig. Stackars odödlige Duncan MacLeod som fick ett så ovärdigt avslut på fäktningskarriären (som började i en omtyckt tv-serie på 90-talet). There can be only one reboot, tack.

 

Beck: Vägs ände (C More)
Ännu en toppenbra Beck-rulle där den gamle Martin dras in i ett odramatiskt triangeldrama med en kvinnlig obducent. Steinar (Kristofer Hivju från ”Game of Thrones”) är en smått fantastisk karaktär efter bara två filmer! Och Jonas Karlssons polischef är sjukt störig (och välspelad).

 

Beck: Sista dagen (C More)
Den ”sista” rullen i evighetsföljetongen är ganska feg. Behöver inte alls bli den sista ”Beck” visar det sig. Synd att de helgarderar sig. Polisfilmen får ändå godkänt då jakten på en iskall trafikpolismördare håller intresset uppe. Bäst i nya vågen är dock ”Beck: Steinar” och ”Beck: Vägs ände”. Det vore ingen dum idé att låta Steinar och Oskar fortsätta i en spinoff, och ha med pensionerade Beck som gästroll i vissa fall.

 

Huset fullt – igen (Netflix)
Traditionell återvinningssitcom som faktiskt lyckas stå på egna ben när familjen Tanner gör helyllecomeback. Ingen ny ”How I met your mother”, men underhållande. Korkat dock att det finns en svenskdubbad version! Vem vill se ”Huset fullt” på något annat än engelska?

 

Arkiv X säsong 10 (Viaplay)
Att damma av Mulder & Scully och det övernaturliga var ingen heldum idé. Men har man bara sex avsnitt i en minisäsong kan man inte slösa avsnitt på en absurd ödleman som gömmer sig på ett utedass. Istället för att blanda UFO-tråden med fristående avsnitt skulle man hållit sig till alientemat som funkar så himla bra i avsnitt ett och sex. Skådespelarna är i alla fall värda en eloge. Några svar fick vi faktiskt av skaparen Chris Carter. Och cliffhangern bönar och ber om en fortsättning.

 

Daredevil säsong 2 (Netflix)
Den blinde advokaten med skärpta sinnen är en av de bästa superhjältarna på tv. Och hans dödliga parhäst Elektra går inte heller av för hackor. Min fru hatar de långa dialogscenerna mellan katolske Daredevil och skjutgalne Punisher. Jag älskar dem. De ger ovanligt tv-djup och väcker moraliska funderingar. Sedan måste ni se den utmattande trapphusfajten inklusive kedja i tredje avsnittet. 

Johan Karlsson

Kommentarer