Poddradio om film - tagning två

Tänk att det redan gått två och ett halvt år sedan jag skrev den första lilla artikeln med tips på filmrelaterade podcasts. Mycket har hunnit hända sedan dess, och även om jag fortfarande lyssnar på de podcasts jag tipsade om den gången, har det tillkommit fler på min favoritlista. Därför tyckte jag att det var hög tid för en uppföljning.

Precis som förra gången kan samtliga podcasts hittas på bland annat iTunes, och de är inte listade i någon rankordning.

 

Snacka om Film, eller helt enkelt Sofpodden, publicerar varje vecka ett nytt avsnitt med recensioner, spaningar och spåningar och härligt snack om film och TV. Filmbloggarna Fiffi och Steffo guidar oss entusiastiskt genom avsnitten och det går inte att missa att de har riktigt roligt under tiden.

http://sofpodden.se

 

 

 

 

85-95 podcast ägnar sig Jocke och Tage åt att rocka loss i retrogrottan, men framför allt snackar de om filmer som gjordes under actionfilmens guldålder: 1985-1995. De har ofta med sig en gäst med koppling till avsnittets film via Skype, och de brukar kunna locka fram en hel del sköna anekdoter. Kanonpodd, som får mig att skratta högt varje gång.

https://soundcloud.com/8595podcast

 

 

 

 

Post Mortem with Mick Garris intervjuar Mick Garris (kanske mest känd som regissör av flera Stephen King-filmatiseringar samt skapare av "Masters of Horror") sina egna branschkollegor och vänner. Rob Zombie, John Landis, Stuart Gordon, Walter Hill, Eli Roth, Don Coscarelli och Roger Corman är bara några av de gäster han haft i avsnitten. Missa inte hans hyllningsavsnitt till Wes Craven och Tobe Hooper!

https://www.podcastone.com/post-mortem-with-mick-garris

 

 

 

 

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer