Svensk djurskräck på gång!

Klicka för större bildHollywoodlegenden och kultskådisen från "Mad Max" och "Commando", Vernon Wells, kommer till Sverige i vinter för första gången för att jaga björn på film. Han har anslutit sig till casten till Titus Paars creature horror film "FEAR OF THE WOODS" som är en mix av "Stranger Things", "Jaws" och "Silver Fang".

"Jag har sedan jag var barn verkligen älskat en bra creature film, på det sätt som Spielberg gör det, där storyn och karaktärerna ska vara så pass intressanta att man skulle kunna ta bort monstret och det skulle kunna vara en bra film ändå. Jag såg animen "Silver Fang" för första gången sent 80-tal och det förändrade min värld, jag har sedan dess velat göra en otecknad film med den känslan och nu tar jag steget att göra den barndomsdrömmen till sanning. Man måste det, dax att sluta drömma och börja leva sina drömmar". säger Titus Paar.

Det var något som Vernon fastnade för också. Det blir andra gången Paar och Wells samarbetar, de gjorde tidigare THE PERFECT WEAPON tillsammans med Steven Seagal i USA 2016. Filmen blev krossad av kritiker (inte helt oväntat) men gick upp över hela världen genom SONY, spelade in 40 miljoner kronor det första året och hyllades av fans som gillar den typ av B-action från 80- och 90-talet som den filmen var en hyllning till.

"Jag har vart ett stort fan av Vernon sedan jag såg han med röd tuppkam i Mad Max, fightas mot Mel Gibson, han va det Vernon Wells i "Mad Max", "Commando" och privat.coolaste jag hade sett, kan fortfarande vara det coolaste jag sett faktiskt, jag har nog snott lite av hans stil" säger Titus.

Med i casten kommer vi även se Svenska Alan Adler och Christian Arnold. Bakom kameran har Paar engagerat en av världens främsta och prisvinnande naturfilmare, Marcus Möller.

"Ingen kan ju fånga natur som Marcus, men han gör det på ett så spännande sätt, det är en jävla bra nerv i hans bilder som doftar skräck, så nu när vi ska filma 100% på location i snö, vem skulle vara bättre en killen som filmade "A Different Perspective"? Han har även filmat Vikingaskräckisen "Rune of the dead" som kommer i år."

Regissören Titus Paar

Bakom filmen producerar Titus Paars bolag Paar Productions AB med Fia Hammarström från Hammarström Agency som exekutiv producent. Filmen stöds av Film i Öst.

"Det känns jättekul att dom vill satsa på något såhär ovanligt som en engelskspråkig creature horror i Sverige. Men jag tror jag bevisade mycket för alla som skrattade när jag sa att jag skulle göra en blodig barbarfilm i snö för några år sedan" förklarar Titus. "De skratten byttes ut mot skrik och applåder när "Legend of Dark Rider" gick upp på BIO och alla tvivlare fick se att man kan göra annorlunda film på ett bra sätt, även i Sverige." 

"Jag firar 20 år sedan min första långfilm som jag gjorde när jag var 15 år och då blev Skandinaviens yngsta regissör någonsin, MEN det har tagit mig tills nu att få mitt första filmstöd. Det är förhoppningsvis en pekpinne om att jag har en framtid även i Sverige och kan göra mina konstiga filmer på mitt sätt" avslutar Titus Paar.

På Tellusfilm ser vi fram mot att få se "Fear of the Woods", som i dagsläget siktar på en biopremiär på CNEMA i Norrköping till sommaren 2020.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer