Mårten Nilsson - Greatest Hits

  • Svensk titel: Mårten Nilsson - Greatest Hits
  • Originaltitel: Mårten Nilsson - Greatest Hits
  • Speltid (min): 117
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-03-22

Handling

Samlingsdvd med kortfilmer från 1989-2006 av Mårten Nilsson.

Vad vore livet utan Mårten Nilssons kortfilmer? Äntligen tillgängliga på DVD för allmänheten – ett måste för alla intresserade av experimentell film. In i Mårten Nilssons värld bör du kliva med viss försiktighet. En del av din världsbild kommer antagligen omkullkastas, bagateller visar sig vara livsavgörande insikter, det ”fula” blir vackert. Infall och vulgaritet tycks transformeras till, ja, konst … Mårten Nilsson vänder sina egna svagheter till styrka, genom att framhäva just dessa svagheter. Eller genom att ta jävligt snygga bilder. Eller fula.

Varför gör den erkände filmregissören på Österlen så dåliga filmer? Vad har Ranelid och Persson gemensamt? Varför är det så tomt i Sverige? Varför tror vi att något är bra, när det egentligen är dåligt? Med ledord som osaklighet och subjektivitet besvarar Mårten Nilsson dessa frågor, underblåser konspirationsteorier och petar stora hål på ihåliga föreställningar.

I denna samling ingår också Henrik Vikman-trilogin. Ett cinematografiskt scoop om en mystisk domptör som senast sågs med en grupp vilsna sökare i trakterna av Åtjärn.