Game Plan, The

  • Svensk titel: Game Plan, The
  • Originaltitel: The Game Plan
  • Speltid (min): 105
  • Release (Bio): 2008-06-13
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-10-15

Handling

Från Walt Disney kommer ytterligare en familjefilm. Denna gång med actionskådespelaren Dwayne Johnson (”The Rock”) som framgångsrik fotbollspelare. Hans motspelare spelas av charmiga Madison Pettis. Filmen handlar om en 8-år gammal flickas försök att få en relation med en saknad pappa.

Den framgångsrika och egenkära fotbollsspelaren Joe Kingman (Dwayne Johnson) lever ett glassigt ungkarlsliv på toppen på sin karriär. Tillsammans med sin bulldog Spike, bor han i sin lyxiga ungkarlslya. Joe laddar inför en viktig match och egenkär som han är så är han helt inne i sig själv.

Hans liv förändras dock drastiskt, då det ringer på dörren och utanför står hans dotter, Peyton Kelly (Madison Pettis), som han fram till den dagen aldrig mött och nu ska hon plötsligt bo hos honom en månad.

Både Joe och hans manager Stella Peck (Kyra Sedgwick) gör allt för att bli av med Peyton, då hon inte ska få förstöra Joes karriär. Men Peyton är klipsk, charmig och svår att inte älska. Joe som tidigare inte tänkt på någon annan än sig själv får hela sin vardag upp och nedvänd. Även Peyton bär på en hemlighet som hon inte vill ska komma till dagen.

”The game plan” är likt många Walt Disney produktioner förutsägbar och fylld med klichéer och budskap och på något sätt känns det som det hör till i en Walt Disney produktion.

Budskapet är lätt att ta till sig och klämchecka budskap förmedlas i en löpande fart. ”The Game plan” handlar om kärlek och föräldraskap. Vad som är segerns pris och vad den verkliga segern egentligen är.

Det är ovanligt att se Dwayne Johnson i denna typ av familjefilm, då man mest är van att se honom i olika actionproduktioner. Dock känns det som han spelar över i vissa scener. Madison Pettis är filmens verkliga stjärna. Men sina stora bruna ögon och charmiga leende vinner hon tittarna. Att hennes repliker dessutom är oerhört klipska gör att hon omöjligt att inte ta till sig.

Som utpräglad familjefilm är detta bra underhållning. Den är roande, bra kvalité och för med sig viktiga budskap som är lätta att ta till sig för de små.

Medverkande

  • Dwayne Johnson
  • Madison Pettis
  • Kyra Sedgwick