White Chicks

  • Speltid (min): 110
  • Release (Bio): 2004-11-26
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-03-23

Recension - Blu-ray/DVD

Gänget som stod bakom ”Scary Movie 1 & 2” kommer nu med sin senaste skapelse ”White Chicks”. Bröderna Wayans står för huvudrollerna när det är dags för svarta män att klä ut sig till vita och snygga rikemansdöttrar. Kulturkrocken är uppenbar och tyvärr skämten lika så.


Bröderna Kevin och Marcus ligger risigt till hos sin polischef då dom strulat till ett gripande. Som ”straff” på detta får dom ett rutinuppdrag att hämta och eskortera två rikemansdöttrar men klantar till även det. För att dölja sitt misstag så iklär dom själva sig rollen som systrarna. Från svarta FBI- agenter till snygga (?) och populära kvinnor. Problemen är uppenbara.


Det är inte mycket som fungerar med ”White Chicks”. Att se bröderna Wayans som kvinnor upphetsar och roar i ungefär 60 sekunder och mer underhållande än så blir det aldrig. Skämten känns gamla och tama och har framförallt gjorts bättre i liknande filmer. ”Hot Chick” och ”Big Momma´s House” är Oscarmaterial i jämförelse med det här. Det finns inget nytt att erbjuda och att enbart förlita sig på att dom två Wayans ska prutta lite högljutt känns bara pinsamt.

Framförallt är det bristen på variation i humorn och en obefintlig tajming som gör det här till en ganska så hemsk upplevelse. Det förväntades inga mästerverk men det var väldigt länge sedan jag skrattade så lite åt något så dumt.

Johan Lindström

Kommentarer