Här i Göteborg är det toppen!

  • Svensk titel: Här i Göteborg är det toppen!
  • Originaltitel: Här i Göteborg är det toppen!
  • Speltid (min): 32

Recension - Blu-ray/DVD

Studenten är en härlig tid, eller hur? Det är fest dagarna i ända, alla är glada och man har hur roligt som helst. Men vad händer sedan? Vad ska man göra när mössan är avtagen och blommorna vissnat och verkligheten bankar på dörren? Kanske plugga vidare? Skaffa ett jobb? Bli vuxen?

"Här i Göteborg är det toppen!" utspelar sig just under denna tid när man måste välja vilken väg man skall ta. Vi får följa ett antal personer som valt olika vägar i sina liv och hur dessa vägar korsas på ett mer eller mindre lyckat sätt.

Det är väldigt svårt att förklara handlingen i denna film utan att flumma iväg. Storyn är nästan obefintlig, samtidigt som den i allra högsta grad finns där. Filmen måste helt enkelt upplevas för att få en förståelse för vad den handlar om.

"Här i Göteborg är det toppen!" är en väldigt snygg film. Bilden, som presenteras i widescreen med format 1.78:1 alternativt 1.85:1, är av hög kvalitet och påminner mer om en tv-produktion än en independentfilm, och det sagt i positiv mening. Ljudet är klart och rent, musiken är lite högt mixad stundtals men när man justerat ljudstyrkan efter första chocken så finns det inget annat att klaga på. Dialogen är hela tiden väldigt tydlig, vilket är viktigt när det inte finns textning. Filmen är helt enkelt en fröjd för ögon och öron.

Skådespelarna känns till 99 % naturliga och avslappnade i sina roller, någon enstaka gång känns det lite krystat men det är knappt det märks. Ett väldigt bra jobb som definitivt bidrar till den genuina känsla av realism som filmen ger. Det finns iofs en karaktär vars beteende i filmen är minst sagt bisarrt, men å andra sidan finns det gott om bisarra människor där ute i den riktiga världen…

"Här i Göteborg är det toppen!" är en film från gänget bakom "Krocket urholkar själen", och trots att den är bra kommer den inte riktigt upp i föregångarens nivå. En stark trea blir det iaf (det är nu jag saknar en liten halvpoäng att lägga till).

Läs mer om filmen på den officiella hemsidan, www.drugstore.tk

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer