Breaking News

  • Svensk titel: Breaking News
  • Originaltitel: Dai si gein
  • Speltid (min): 86
  • Release (Bio): 2005-04-08
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-07-20

Recension - Blu-ray/DVD

En rutinmässig spaning på ett gangstergäng får ödesdigra effekter för Hong Kongs poliskår när den av misstag slutar i vild skottlossning på stadens gator. Medias kameror fångar jakten och det blodiga resultatet, och bilderna går direkt ut i etern. Det hela utvecklas till ett kidnappningsdrama där den som bäst kan manipulera media går vinnande ur striden.

Det är grundhandlingen i regissören Johnnie Tos film "Breaking News", en film som på vissa håll jämförts med filmer som "Infernal Affairs". Personligen tycker jag att jämförelsen haltar rejält. Visst, båda filmerna tillhör kategorin polisthriller men den stora skillnaden är att "Infernal Affairs" faktiskt är bra.

Trots en hel del action (det pangas på rätt rejält emellanåt) och en story som inte är helt oäven lyckas aldrig "Breaking News" att engagera mig, att väcka mitt intresse. När jag för femtioelfte gången under filmens 86 minuter kommer på mig själv att återigen titta på klockan är det något som inte stämmer. Filmen är välgjord och välspelad, men ack så vansinnigt tråkig! Inte blir det bättre av att det recensionsexemplar jag fått är av minst sagt undermålig kvalitet både bild- och ljudmässigt. Vill dock klargöra att detta inte har påverkat det betyg jag satt på filmen.

Att asiatisk film är här för att stanna, det råder det ingen tvivel om. Det är bara synd att så många av de riktigt bra titlarna inte hittar till våra svenska biografer när filmer som den här får chansen.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer