Cry Wolf

  • Svensk titel: Cry Wolf
  • Originaltitel: Cry Wolf
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-04-05
  • Tagline: Nobody believes a liar... even when he's telling the truth.

Recension - Blu-ray/DVD

”Cry Wolf”? Hade inte hört talas om filmen när recensionsexemplaret utan omslag damp ner i brevlådan. Kunde det vara ett sentimentalt drama om en utrotningshotad varg? Eller en actionorienterad varulvsrulle? Varken eller. ”Cry Wolf” visade sig vara ännu en slasherskräckis i fårakläder.

Vi har sett det otaliga gånger förr. Pilska och spexande ungdomar i High School-miljö hamnar i knipa medan en kille-i-mask-slakt står på programmet. Här leker gänget i fråga en lek kallad Vargen där det gäller att lura och manipulera sina polare. När de beslutar sig för att ta det hela ett steg längre och sprider ett falskt rykte i skolan om en brutal seriemördare kallad Vargen (The Wolf) så blir det påhittade skämtet snart brutal verklighet.

Det enda kända namnet i rollistan är musikern Bon Jovi som spelar en lärare. Han upplevs som naturlig, ungefär som han gjorde i ”Ally McBeal” en gång i tiden. Övriga karaktärer är intressanta nog för att få filmen att klaffa. Huvudpersonerna är en nykomling som har ett olydigt förflutet samt bruden som fascinerar honom och drar med honom i leken.

Om man ropar att vargen kommer för många gånger så tror ingen en när det väl händer. Kan ungdomarna lita på varandra? Finns det verkligen en mördare på skolan? Har han i så fall något att göra med den där flickan som faktiskt blev skjuten i skogen?

Det svåra med sådana här berättelser är att hålla uppe intresset genom hela filmen. Det skulle jag nog säga att man lyckas med här. Det blir en och annan twist och lömsk list. Smartare än genomsnittet. Kan definitivt tänka mig att se om den.

Johan Karlsson

Kommentarer