Keeper, The

  • Svensk titel: Keeper, The
  • Originaltitel: The Keeper
  • Speltid (min): 95
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-06-22
  • Tagline: Life has rules

Recension - Blu-ray/DVD

Gina (Asia Argento) jobbar som strippa på ett halvtaskigt hak. Hennes pojkvän är en odåga som hela tiden försöker stjäla de få dollar hon tjänar på sitt dansande. Livet är ingen höjdare helt enkelt, men det funkar.

En kväll blir Gina överfallen av en svartklädd man som också dödar hennes pojkvän. Endast tack vare en hjälpsam tidningsutdelare klarar hon sig med livet i behåll, även om hon blir rejält blåslagen innan dess. Förövaren lyckas smita och polisen har inte mycket att gå på.

När det är dags att skrivas ut från sjukhuset får Gina skjuts till busstationen av polisen Krebs (Dennis Hopper). Föga anar hon att Krebs inte har någon som helst tanke att släppa av henne där utan istället tar med henne hem till sig och spärrar in henne i en bur i sin källare! Hon får veta att eventuell mat, duschprivilegier och dylikt helt och hållet beror på hur många poäng hon samlar ihop genom att bete sig på, enligt Krebs, rätt sätt.

”The Keeper” är ett bedrövligt försök till film. Det lockas med namn som Dennis Hopper och Asia Argento för att få folk att hyra denna soppa som mest liknar en tv-film på TV3. Men vem luras av det? Ska vi vara ärliga så var det länge sedan som Dennis Hoppers namn borgade för kvalitet och Asia Argento har gjort betydligt bättre insatser i andra filmer.

Det allra största problemet med ”The Keeper” är att det aldrig blir spännande. Filmen är alldeles för förutsägbar och man kommer på sig själv att titta på klockan upprepade gånger under tiden. Regissören Paul Lynch har mest jobbat med tv-serier tidigare och kanske den kortare speltiden passar honom bättre.

Ni som absolut vill se något med Dennis Hopper bör se ”Easy Rider” istället för den här. Ni som absolut vill se Asia Argento bör se ”Scarlet Diva”, eller till och med ”xXx” istället. Om ni definitivt måste se en film med bägge skådespelarna beställer ni biljetter till ”Land of the Dead” som går på biograferna just nu.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer