Surviving Christmas

  • Svensk titel: Surviving Christmas
  • Originaltitel: Surviving Christmas
  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-11-09

Recension - Blu-ray/DVD

År 2000 planerade man att göra en film som handlade om en ensam man vid jul. En komedi som inte bara skulle vara rolig utan även ha ett underliggande budskap med sig. Planerna kom till verket och resultatet blev "Surviving Christmas". Ben Affleck fick huvudrollen och motspelerskan blev ingen mindre än Christina Applegate. Upplägget såg väl hyfsat ut med ett litet misstag - att filmen blev gjord!

"Surviving Christmas" är en skolbok för hur film inte ska göras. Ben Affleck har aldrig varit sämre (undertecknad har inte sett "Gigli"), men det känns ändå inte bara som Afflecks fel då manuset är under all kritik.

Drew, Afflecks rollfigur, spelar en ensam kille som värdesätter jobbet mer än personliga relationer. Något han tänkt ändra på den här julen. Och för att räta ut hans emotionella problem åker han till sitt barndomshem och tror att upplevelsen ska sätta allt tillrätta. Det gör det inte och Drew fortsätter söka lösningar, varav en är att spendera julen med den till synes lyckliga familjen som nu bor där. Och eftersom kärlek går att köpa för pengar blir prislappen 250.000 dollar.

Det hela resulterar i komplikationer och pinsamma situationer. Något man kunde varit utan. "Surviving Christmas" är ingen film jag rekomenderar. Ska du se en julfilm ber jag dig leta vidare i dvd-hyllan!

Daniel Johansson, chefredaktör

Kommentarer