Wildboyz - säsong 1

  • Speltid (min): 172
  • Release (Blu-ray/DVD): 2005-02-23

Recension - Blu-ray/DVD

”WARNING: Wildboyz features stunts performed by and under the supervision of professionals. MTV and the producers must insist that no one attempt to recreate or reenact any of these stunts or activities. We did not hurt any animals making this show.”

Det är möjligt att inga djur kom till skada, men förnedrade blev vissa av dem. Smaklöshet är ju visserligen den dysfunktionella duons kännetecken sedan deras rubbade bravader i ”Jackass”, fast det får väl ändå finnas gränser? Tydligen inte.

”Wildboyz” består av Steve-O och Chris Pontius, kalsongnissarna utan hämningar. Tänk djurinslagen i ”Jackass” minus allt annat. Chris och Steve-O från nyss nämnda gäng åker alltså jorden runt (Sydafrika, Australien, Alaska) och filmar våghalsigheter och dumheter. De simmar med livsfarliga hajar, rider på galopperande strutsar och får piggsvinspiggar i röven.

Jag ogillar enformigheten. Redan efter två tjugominutersavsnitt (av totalt åtta) så känns det uttjatat. Jag ogillar den malplacerade speakern som spottar ur sig standarddjurfakta. Jag ogillar de grisiga övertrampen som inte känns rätt mot de oförstående djuren. Tänk kiss, bajs och snoppar. Vill vi verkligen se Steve-O på styltor hånglande med en giraff? Och så tröttnar man på nötternas ständiga dumgarv och deras tvångsmässiga nudistbeteende.

Ibland skrattar man till; när dårarna spelar köttfotboll med hyenor och när en av dem blir rädd för en stridslysten och fisksugen stork. Så ett visst underhållningsvärde finns det, även om det är marginellt.

Extramaterialet är generöst men inget som man känner sig överdrivet manad att plöja igenom. For your information så bjuds det på en massa bortklippt material, avsnittskommentering och en lista över alla djur som bitit Steve-O och Chris under säsongens gång. Det är en hel del djur det. Alla kan inte bli raketforskare…

Se hellre: ”Jackass the movie”. Roligare. Större variation.

Fotnot: Säsong 2 släpps på dvd den 24:e maj 2006.

Johan Karlsson

Kommentarer