Min date med Drew

  • Svensk titel: Min date med Drew
  • Originaltitel: My date with Drew
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-05-10

Recension - Blu-ray/DVD

Är du arbetslös utan pengar och drömmer om ett liv i kändisskap utan dessa bekymmer? Vill du även nå dit genom att dejta din barndomsförälskelse som råkar vara en av Hollywoods mest kända ansikten? Då är detta instruktionsfilmen för dig! Steg för steg går den igenom vägen till lycka och framgång.

1. Köp en videokamera och lämna tillbaka den inom 30 dagar så får du dina pengar tillbaka på garantin. (Detta gör att du tyvärr blir tidsbegränsad och har således ungefär en månad på dig att genomföra ditt projekt).

2. Låt dina två bästa kompisar fungera som filmare och bollplank. De får också sin beskärda del av kändisskap genom att få medverka i filmen. (Låt dem dock aldrig ta strålkastarskenet från dig).

3. Nu är det bara att filma!

Du har några klara fördelar om du älskar att bli filmad, stå i centrum och om kameran även älskar dig. Du ska helst även ha en del kopplingar till Hollywood för att lite lättare kunna dra i de trådar som man måste dra i för att nå sitt mål.

Där har du storyn och upplägget i denna doku-film. Brian Herzlinger är killen som gick med i Drew Barrymore’s fanklubb redan som tioåring. Då var han förblindad av kärlek. En effekt av Drew’s medverkan i den alltid så populära filmen ”E.T”. Att Drew efter den filmen knappast förbättrat sitt skådespeleri (snällt sagt) har till dags dato gått den kära pojken helt förbi. Mindre ledsen är Brian för det då filmen troligen gjort honom allt annat än arbetslös.

Underhållningsvärdet är helt klart godkännt även om det aldrig blir hysteriskt roligt och intressant. Ideén är rolig även om det känns lite halvt tjatigt i en tid då dokusåpor, dokumentärer, dokufilm och doku-”välj ord själv” är överdrivet vedertaget. Jag kommer dock inte ifrån att Brian är en rolig kille som troligen hade varit väldigt skoj att ha omkring sig. Fart, fläkt, humor och inte rädd för att göra bort sig har han det där extra som krävs för att filmen ska nå ända fram.

Bättre än ”Supersize me” men sämre än filmer som ”Pingvinresan” och ”Bowling for Columbine”. Men gillar du Drew Barrymore och rotar fram din barndoms kärleksdröm så kanske du i denna film kan hitta lite inspiration. Detta kan i sin tur leda till att vi nästa år får se ”Lisas date med Backstreet boys” (gud förbjude!).

Daniel Johansson, chefredaktör

Kommentarer