Rumor has it...

  • Speltid (min): 92
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-05-24

Recension - Blu-ray/DVD

Det börjar som en lightversion av ”Släkten är värst”: En tjej tar med sig sin kille för att träffa familjen i samband med lillasysterns bröllop. Sedan blir det andra bullar när tjejen får nys om en otrohetsaffär i familjen. Hon börjar rota i det förflutna och ifrågasätter även sitt nuvarande förhållande.

Huvudpersonen blir påsatt av samma gubbe som tidigare legat med hennes mamma OCH mormor! Att filmen anknyter till ”Mandomsprovet” gör ingen skillnad. Det blir lite väl rubbat. Att Anistons rollfigur speglar sin avlidna mamma är rätt intressant, men utförandet knakar.

Man märker exakt var det är tänkt att man ska skratta, men det gör man inte. Till exempel blir det bara krystat när svärsonen ska krama svärfar. Den komiska tajmingen går förlorad.

Jennifer Aniston är medelbra. Mark Ruffalo är blek som hennes kille. Kevin Costner är gammal. De scener som sticker ut är de där senioren Shirley MacLaine kaxigt tar för sig som frispråkig mormor. Även Richard Jenkins (avlidne pappan i ”Six Feet Under”) gör ett bra jobb.

Min största skräck är att bli en tråkig och snål standardrecensent som alltid sätter tvåor på alla filmer. Och här sätter jag alltså ännu en tvåa. Men ”Rumor has it…” förtjänar faktiskt inte mer. För att vara en romantisk komedi så är den varken särskilt romantisk eller rolig.

Se hellre: ”Along Came Polly” där Aniston har en mer tacksam roll mot Ben Stiller.

Johan Karlsson

Kommentarer