American Pie 5: The Naked Mile

  • Svensk titel: American Pie 5: The Naked Mile
  • Originaltitel: American Pie Presents: The Naked Mile
  • Release (Blu-ray/DVD): 2006-12-13

Recension - Blu-ray/DVD

I den femte filmen om sexuella pinsamheter möter vi Erik Stifler. Denne nye Stifler, varken han i originaltrilogin eller han i fyran, uppvisar inte en hundradel av sina släktingars gränslösa galenskap. Han är en reko och ganska vanlig kille, även om han oavsiktligt avfyrar en sats på sin mormor. (Lika smaklöst som det låter.)

Erik känner pressen att förlora oskulden innan han går ut highschool. Problemet är att flickvännen sedan två år tillbaka inte är redo för sex. Hon ger till sist Erik en skuldfri helg där han får göra vad han vill med vem han vill. Erik tar med sig två polare och beger sig till ”the naked mile”, ett nakenlopp i collegemiljö som följs av en röjig fest. Ett lopp som av en händelse är grundat av Jims pappa. Han med de diskreta ögonbrynen.

Femman har precis som fyran inte mycket med paj att göra. Däremot förekommer stora mängder amerikanska bröst, nakna sådana. Inget fel med det, men kan inte storyn bära upp snusket så blir det lätt lite urvattnat och otajmat. Karaktärerna är inte heller de starkaste i franchisen, även om de gör vad som förväntas av dem.

Den rubbade viagraolympiaden och kissa-ut-genom-rutan-och-grisa-ner-din-egen-bil funkar mindre bra, medan torktumlarscenen funkar bättre av någon anledning. Vem som nu kommer på dessa skadade scener. För att dryga ut den redan tunna storyn blandar man dessutom in ett gäng otrevliga dvärgar i ekvationen och låter Stiflers gäng möta dem i amerikansk fotboll. Knäppt och långsökt i en film som har en tendens att spåra ur.

En stunds hjärndöd underhållning duger ”American Pie 5” som. Inte mycket mer. Gissa själva om paret går skilda vägar eller återförenas efter att ena halvan har ridit till andra halvan på en vit springare. Fyran har mer att komma med. Femman är sådär. Filmserien trampar liksom vatten. Nästa film lär handla om Stiflers sysslings mosters överkåta hamster. I can’t wait.

Johan Karlsson

Kommentarer