Entourage Säsong 2

  • Svensk titel: Entourage Säsong 2
  • Originaltitel: Entourage Season 2
  • Release (Blu-ray/DVD): 2007-01-24
  • Tagline: The shark is back

Recension - Blu-ray/DVD

Entourage S2

Filmer och serier som berör vänskap tenderar ofta att engagera tittaren på ett något högre plan än andra filmer.Vi kan alla relatera till vänskap, brustna förhållanden, respekt och den tillit som kommer med ett kompisförhållande. Detta var en av anledningarna till att Entourage slog igenom när den första säsongen kom – och det med besked.

Det var en annorlunda serie, avstrippad från den vanliga strukturen och visade Hollywood med ett stänk ironi i ögonvrån. Kompisarna, som för övrigt har den där relationen vi alla eftersöker i ett kompisgäng, har alla sin utstakade roll, en viktig del i gänget och tillför ungefär lika mycket. Eric är Vinces manager, Turtle sköter om affärerna, Drama satsar liksom Vince även han på filmbranschen men lyckas inte riktigt lika bra och Ari jobbar stenhårt för att få in Vince i en roll som superhjälte i en kommande storfilm.

Samspelet är vattentätt och dialogen blir ofta rapp, sarkastisk och hur rolig som helst. Serien utspelar sig i det verkliga livet och innehåller både kända faktiska platser och gästspel från olika kändisar. Sundance, San Diego Comic Con och Playboy Mansion dyker upp tillsammans med Gary Busey, Chris Penn, Bai Ling och inte minst Bob Saget som blir Vinces nya granne och frekvent besökare på den lokala bordellen.

Trots kända platser och instickare från diverse celebriteter behålls fokus på våra fem huvudpersoner och det är dessa som bär upp seriens brutala genomslag.

Säsong två:s ugåva är något mer sparsmakad än ettan när det gäller extramaterial och vi bjuds enbart på en 22-minuters växelintervju med de olika skådespelarna. En liten besvikelse alltså.

Se denna serie om du gillade första säsongen. Du har en stor fördel om du hängt med på seriens resa och lärt känna karaktärerna men det är absolut inget måste. Efter ett par avsnitt är du med och skrattar med och åt gänget som vi alla lärt oss att älska. Så frågan om den där succén runt hörnet kommer nås. Kommer Vince bli större än störst och kommer kompisarna kunna följa med på den kändisvåg som släpar efter honom?

Hyr, köp eller låna hem serien för att få alla svar! Se den i vilket fall som helst!

Daniel Johansson, chefredaktör

Kommentarer