Grey's Anatomy

  • Svensk titel: Grey's Anatomy
  • Originaltitel: Grey's Anatomy - Season two part two
  • Release (Blu-ray/DVD): 2007-02-21
  • Tagline: Operations. Relations. Complications.

Recension - Blu-ray/DVD

Jag älskade Grey´s Anatomy från och med det första avsnittet jag såg! För övrigt är jag inte mycket för att falla för serier. Jag lyckas aldrig komma ihåg dag och tid och plötsligt har jag missat allt för mycket och det känns som det inte är lönt att försöka komma i kapp...

Men vad det gäller Grey´s Anatomy så är jag, och förblir jag, fast!

Serien handlar om en grupp läkarkandidater på ett större sjukhus i USA någonstans. Meredith, Izzy, Kerev, Kristina, och George.

Under seriens andra säsong fortsätter kandidaterna att ständigt hamna i olika situationer, möter nya människor, patienter som på de mest märkliga, fina, tragiska, humoristiska sätt påverkar deras liv.

Vilket även kärleksrelationerna gör. Incestuöst tilltagna på sjukhuset mellan kandidater och mer ingrodda läkare, komplicerar livet ytterliggare för våra huvudpersoner.

Kemin är briljant och skådespelarinsatserna enorma. Vänskap, sex, sorg, konflikter, kärlek, makt...Drama, action, drama, action Serien har det hele! För mig är den personlig!

Förutom otroliga skådespelarinsatser så tror jag att det är varje enskild karaktärs brister och tabbar som gör serien så personlig och ”like-able”. Jag känner igen mig trots att livet alltid är värst på TV.

Framställningen av huvudpersonernas svagheter gör dem enbart mänskligare och trevligare. På något vis tycker jag att man, på ett positivt sätt, normaliserat dessa sidor istället för att sjåsar upp dem och skambelägga.

So what om Meredith har sex med ”unappropriate” män på fyllan, att Kristina irriterande nog tävlar om allt och dessutom tillsynes framstår som otroligt kall, George är en självömkande tragikomisk man, Izzy white-trasch med big boobs och Kerev är en bordus, obstinat mansgris med en härlig sårbarhet.

Förutom Kärleksrelationerna mellan Meredith och Dr Mcdreamy, Kristina och Dr Burk så vill jag i alla fall påstå att säsong två´s mest dramatiska händelser kretsat runt Izzy och patienten Danny Duquet. En empatisk ung man med dåligt hjärta som förälskar sig i sin doktor. Kärleken är besvarad och man får följa Izzy´s smärtsamma känslo-berg-och-dal-bana i ställningstaganden runt etiken i förälskelsen och också det allvarliga hälsotillstånd Danny är i. Ibland har jag inte kunnat andas så spännande som det har varit.

Men för att inte avslöja slutet så får jag bita mig i tungan och endast föreslå att denna serie är värd all uppmärksamhet en person kan ge. Så gör som jag gör varje onsdag nu framöver....NJUT!

Malin Johansson

Kommentarer