Dirty Sanchez: The movie

  • Speltid (min): 96
  • Release (Blu-ray/DVD): 2007-06-06

Recension - Blu-ray/DVD

Humorlöst, smaklöst, talanglöst.

Om du gillar Dirty Sanchez - the movie så bör du söka tid för lobotomering, eller helst göra slut på lidandet ordentligt, ty då är du minst lika sabbad, lika talanglös, viljeslös och hjärndöd som dessa tragiska herrar.

En lek med en bil som rammar en husvagn med en av tomtarna sovandes i slutar med att hela gänget dör och hamnar i helvetet. Där tycker djävulen att de kan få en chans till, om de begår alla sju dödssynder. Då gör de det.

Taffligt. Oengagerande. Äckligt. Att dricka vätska från en fettsugning är knappast roligt. Det är tragiskt i så många steg och dimensioner att det bara faller platt. Chocken uteblir och man känner sig bara stum och tom inombords. Frånvaron av känslor är total under tiden som filmen rullar (sen blir det ju uppenbarligen lite fart på mig...) och bara vid ett tillfälle lyckas jag faktiskt frambringa åtminstone en liten skugga av medkänsla: när ett av misstagen skjuter sig själv i kuken och de andra hjälper till. Där och då får jag en insikt om att det handlar om svårt undertryckta känslor. Om ett självhat och en homosexualitet som inte accepterats av omgivningen eller dem själva. Stackare!

Dessa små ynkliga vidrigheter till människospillror må ruttna långsamt i sina lindor och alla som spelat minsta roll för detta projekt bör skämmas och gräva ner sig i något litet trångt hål någonstans. Köp inte, hyr inte och framförallt: SE INTE detta tragiska misslyckande till "film". Det finns inte minus i tellusfilms betygsskala så det blir det lägsta möjliga. 1 av 5. Och det är helt klart en rejäl överskattning.

Mattias Svensson

Kommentarer