Situation Magnusson

  • Svensk titel: Situation Magnusson
  • Originaltitel: Situation Magnusson
  • Speltid (min): 266

Recension - Blu-ray/DVD

På en resa till sydliga breddgrader, närmare bestämt Nice, får vi se Herr Magnusson driva med allt och alla. Peter Magnusson har tidigare gjort ”Pyjamas” och ”Hey Baberiba” med David Hellenius. Men då ena halvan av duon har klättrat upp på karriärsstegen har den andra halvan sjunkit allt längre ner i buskisträsket. Detta är en resa som man helst hade velat slippa, det är nämligen en sällskapsresa till Nice som inte är Najs.

För det är så det känns att tagit del av den första säsongen av ”Situation Magnusson”. Jag har rätt bred humor, när ”Pyjamas” först började sändas på ZTV var jag en av dem som verkligen uppskattade lyteshumorn. Men det här har gått för långt och för lågt. Att Magnusson inte är någonting utan sin bättre hälft är verkligen märkbart i denna situation.

Magnusson gör det lätt för sig – för lätt för sig! Humor är en smal balansgång mellan tråkigt och misslyckat. Att driva med blinda, rullstolsbundna och homosexuella med lite könsord som toppning är alldeles för tråkigt. Vi har dessutom redan sett detta då det var roligt. Men den tiden är förbi och humorn har gått vidare medan Magnusson har stått kvar.

Magnusson hade nog mått bra av att komma ner med fötterna på jorden, kanske göra något annat ett tag. Jag tycker att han just nu hade kunnat arbeta som latrintömmare, han kanske skulle få sig en tankeställare om han var tvungen att bära runt på sin egen skit. Och alla är vi medvetna om att bajs är inte najs. Efter bara fem minuter av denna TV-serie blev det genast pinsamt. Situationen Magnusson är för mig en nolla. Eftersom detta betyg inte existerar här är jag så illa tvungen att sätta en etta, vilket för mig är en pinsam situation.

Anna Axelsson

Kommentarer